Különleges nevet adtál/fogsz adni babádnak? Milyet?
23.19-es! Azt tudod, hogy az arzén pedig egy méregnek a neve? Az összes Agatha Christie-s regényben ezzel mérgezik meg a hullákat. Azért ilyen nevet nem adnék a gyermeknek.
Az én fiam Sebestyén. Nem különleges, de baromi ritka, és mindenki azért kapja fel a fejét rá, mert vezetéknévként ismerik, nem keresztnévként.
Különben azt hiszem, a Núr nevű kislány apukája - ha jól emlékszem - nem magyar, így érthetőbb a választás. A különleges nevek közül nekem az Opál volt furcsa, valaki így hívja a kislányát. Ez is egy különleges név.
Én vagyok a kis Núr anyukája :)
Nekünk onnan jött a név, hogy az apuka palesztin. A muszlimoknál hagyomány a muszlim név a gyerekeknek, ezért én nem ragaszkodtam magyar utónevekhez. Ezért is írtam az anyukának, hogy nincs benne az utónévkönyvben :)
Én nem akartam semmi feltünő nevet a babámnak, nincs annál szerintem rosszabb amikor a neve miatt csúfolnak egy babát. A Chlamydia katasztrófa, elég szörnyű,hogy a szülők nincsenek tisztában a nevek jelentésével.
Az Arzén nevet pedig soha nem is hallottam,hogy lehet valakit így hívni, nekem is a méreg jut eszembe rögtön róla.(Bocsi, kedves anyuka)
Nálunk a ksilányomat Jankának hívják, szerencsére a környezetünkben senkinke nem hívják így a babáját, így mindnekinek nagyon tetszik ez a név. ÉS abszolút illik rá.
Mi is mindig szűkítettük a listát és az Anissza maradt, 5 hónapos kislányom. Mindenki szép, és különlegesnek tartja a nevét, és még nem mondta senki h nevetséges... jelentése beteljesülés.
Én hallottam olyan fiu nevet hogy Acél... hát elég fura:)
Nekem általában tetszenek a különleges nevek.
Kedvenceim a Manna, Opál.
Dániel anyukája, fiú névből nem találtunk szép különlegeset.. :)
Mi most nézegetünk neveket párommal, októberre várjuk a babánkat. Egyelőre csak lányneveket kutatunk, mivel tutira vesszük, hogy kiscsaj lesz. :)
Eddig ezek a nevek esélyesek: Nóra, Lilia, Blanka, Hanna, Dorottya, Léna.
De még nézegetünk. :)
Viszont egy ideig dolgoztam óvodában, és sajnos néhány szülő tényleg nem gondol bele abba, hogy a név, amit kiválaszt, nem számára, hanem a gyereknek lesz ciki - ha nem picúrként, hát majd akkor, ha felnő. Ami az oviban kiverte nálam a biztosítékot, az egy ikerpár volt - a lánykákat Hodos Princesszinának és Hodos Annalisszának hívták. Most még elmegy, de olyan ötven év múlva Princesszina néni és Annalissza néni...?
Egy ismerősöm osztálytársát viszont Szabó Asztrik Máriának hívják. Hozzátenném: férfi az illető. Marcsinak becézik, naná. Meg Mariskának.
Bár azért az utónévkönyvben is lehet érdekes dolgokra bukkanni. Fiú neveknél például a Frodó és az Orál. :D
Nem ítélem a különleges nevek kedvelőit (sőt, bevallom, én is rajongok egy-kettőért), csak úgy vélem, érdemes végiggondolni, hogy azt a gyerek nem csak ujjszopós édes kis csöppségként, meg fürtös ovisként fogja használni, hanem felnőttként is azzal kell érvényesülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!