Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Különleges nevet adtál/fogsz...

Különleges nevet adtál/fogsz adni babádnak? Milyet?

Figyelt kérdés
Honnan nézted?
2011. ápr. 22. 21:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

23.19-es! Azt tudod, hogy az arzén pedig egy méregnek a neve? Az összes Agatha Christie-s regényben ezzel mérgezik meg a hullákat. Azért ilyen nevet nem adnék a gyermeknek.

Az én fiam Sebestyén. Nem különleges, de baromi ritka, és mindenki azért kapja fel a fejét rá, mert vezetéknévként ismerik, nem keresztnévként.

Különben azt hiszem, a Núr nevű kislány apukája - ha jól emlékszem - nem magyar, így érthetőbb a választás. A különleges nevek közül nekem az Opál volt furcsa, valaki így hívja a kislányát. Ez is egy különleges név.

2011. ápr. 23. 09:25
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a kis Núr anyukája :)

Nekünk onnan jött a név, hogy az apuka palesztin. A muszlimoknál hagyomány a muszlim név a gyerekeknek, ezért én nem ragaszkodtam magyar utónevekhez. Ezért is írtam az anyukának, hogy nincs benne az utónévkönyvben :)

2011. ápr. 23. 09:26
 13/23 anonim ***** válasza:

Én nem akartam semmi feltünő nevet a babámnak, nincs annál szerintem rosszabb amikor a neve miatt csúfolnak egy babát. A Chlamydia katasztrófa, elég szörnyű,hogy a szülők nincsenek tisztában a nevek jelentésével.

Az Arzén nevet pedig soha nem is hallottam,hogy lehet valakit így hívni, nekem is a méreg jut eszembe rögtön róla.(Bocsi, kedves anyuka)

Nálunk a ksilányomat Jankának hívják, szerencsére a környezetünkben senkinke nem hívják így a babáját, így mindnekinek nagyon tetszik ez a név. ÉS abszolút illik rá.

2011. ápr. 23. 10:38
 14/23 anonim ***** válasza:
A kislányomat Kiarának hívják, a név jelentése: ragyogó, fényes. Nagyon szereti a nevét, ráadásul a városban ő az egyetlen ezzel a névvel. :)
2011. ápr. 23. 12:19
 15/23 anonim ***** válasza:

Mi is mindig szűkítettük a listát és az Anissza maradt, 5 hónapos kislányom. Mindenki szép, és különlegesnek tartja a nevét, és még nem mondta senki h nevetséges... jelentése beteljesülés.

Én hallottam olyan fiu nevet hogy Acél... hát elég fura:)

2011. ápr. 23. 13:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem általában tetszenek a különleges nevek.

Kedvenceim a Manna, Opál.

Dániel anyukája, fiú névből nem találtunk szép különlegeset.. :)

2011. ápr. 23. 19:39
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha lányom lett volna, különleges örmény nevet kapott volna. De fiam lett,és az apuka nevezte el Petinek:)
2011. ápr. 24. 07:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Én vagyok az "Arzénos" anyuka.Tudom,hogy méreg az arzén,s azt is tudom,hogy ezzel ölték meg a 19. századi nők a férjeiket,mivel még akkoriban nem tudták kimutatni.Nekem így nagyon is tetszik!DE két nevet szánok a jövőbeli fiamnak,lesz választása.S hallottam már olyanról is,hogy a pasi pasit Hunornak nevezték el,de mindenki csak Pistának hívta.Nekem nincs különleges nevem,és nem tetszik.Nagyon nehéz eleve olyan nevet adni a gyereknek,ami mindenkinek megfelel.Én úgy szeretném felnevelni gyermekemet,hogy neki természetes legyen a neve.Ja,és ha csúfolják?A neve miatt?Akkor majd kiáll magáért.A gyerekek a legkissebb semmiségért csúfolódnak.Szerintem ezt nem lehet kivédeni,hacsak eleve nem úgy nevelem,hogy büszke legyen magára,és sz@rjon mindenki fejére,aki ezért,vagy azért csúfolja.
2011. ápr. 24. 20:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Mi most nézegetünk neveket párommal, októberre várjuk a babánkat. Egyelőre csak lányneveket kutatunk, mivel tutira vesszük, hogy kiscsaj lesz. :)

Eddig ezek a nevek esélyesek: Nóra, Lilia, Blanka, Hanna, Dorottya, Léna.

De még nézegetünk. :)

Viszont egy ideig dolgoztam óvodában, és sajnos néhány szülő tényleg nem gondol bele abba, hogy a név, amit kiválaszt, nem számára, hanem a gyereknek lesz ciki - ha nem picúrként, hát majd akkor, ha felnő. Ami az oviban kiverte nálam a biztosítékot, az egy ikerpár volt - a lánykákat Hodos Princesszinának és Hodos Annalisszának hívták. Most még elmegy, de olyan ötven év múlva Princesszina néni és Annalissza néni...?

Egy ismerősöm osztálytársát viszont Szabó Asztrik Máriának hívják. Hozzátenném: férfi az illető. Marcsinak becézik, naná. Meg Mariskának.

Bár azért az utónévkönyvben is lehet érdekes dolgokra bukkanni. Fiú neveknél például a Frodó és az Orál. :D

Nem ítélem a különleges nevek kedvelőit (sőt, bevallom, én is rajongok egy-kettőért), csak úgy vélem, érdemes végiggondolni, hogy azt a gyerek nem csak ujjszopós édes kis csöppségként, meg fürtös ovisként fogja használni, hanem felnőttként is azzal kell érvényesülnie.

2011. ápr. 24. 20:59
 20/23 Kriszti86 válasza:
Kislányomat Meredisz Kírának hívják.Olyan nevet akartam ami különleges,illik a vezetéknevéhez és külföldön is ki tudják mondani.
2011. ápr. 25. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!