Baba ideális súlygyarapodására vonatkozó táblázat kéne nekem. (születési súly függvényében) ismertek ilyet?
de vedd figyelembe, hogy a babák eltérően gyarapodnak, egyik kicsire se lehet semmilyen sémát ráilleszteni.
Általában elmondható, hogy a heti 12-25 dkg, illetve a havi fél kiló< teljesen megfelelőnek mondható.
Ne aggódj, ha jó ütemben gyarapodik, semmi baja. Nem híznak egyformán ők sem.
A babám 3140 grammal született, hazajövetelkor 2990 volt (besárgult szegénykém), az 1 hónapos státuszvizsgálaton 4400 gramm volt. Nőtt is 2 cm-t.
A védőnő és a gyerekorvos is nagyon elégedett volt a gyarapodással, nem dagi baba, de most már nem olyan kis pálcikaember, mint születésekor. :) Nagyon szép, formás emberke lett.
ha túl nagy és indokolt (orvosilag) akkor igen, szabályozom, hogy mennyit kapjon. tápszeres, ezért a kalóriák könnyen követhetőek.
persze, biztos nagy rész benne a genetika, (58 cm-el született)bár a párommal mindketten átlagos magasságúak/súlyúak vagyunk, talán valamelyik nagy/dédszülőre ütött. nekem az nem baj, ha nyúlánk lesz, csak kövér ne legyen, tudom mennyi egészségügyi gonddal jár
Ez ugyan nem táblázat, de és itt szoktam nézni, hogy "jó irányban" haladunk-e a lányommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!