Csak nekem tűnik fel hogy rengeteg 4000-4500gramm feletti baba születik? Mitől lehet?
Szia
Az en kornyezetemben csak 2 nagy baba szuletett az osszes tobbi normal vagy epp kis sullyal
En pl 27 eve 4300 grammal szulettem a lanyom 3380.
Unokatesom 4000 grammal szuletett 33 eve kislanya 2200grammal
Baratnom is normal sullyal szuletett anno az O lanya is 3500 grammos volt.Baratnom kisfia szulett 1 evvel ezelott 4600grammos volt igaz 42.hetre szuletett es nem szedett egyaltalan vitamint a lany.
Ocsem szuletett mostanaban nagy sullyal 4400grammal.Apukam 52 eve 4500 grammos volt baratnoje pedig 36 eve 4600grammos, igy lehet naluk a genetika is jatszik.A csaj nagyobb fia 12 eves es O is 4500 grammos volt mi meg a tesoimmal 4000,4300,4000 grammal.
Nem tudom, lehet rosszul gondolom, de ha úgy vesszük a gyerekek szinte majdnem mindig a "szüleik fejére nőnek", úgymond. Tehát az emberek egyre magasabbak. Lehet a bébik is ezért egyre nagyobbak.
De ez csak egy feltételezés.
Az biztos ( pont a sulim kutatásai igazolják), hogy a terhesvitaminok nagyon nagy százalékban megnövelik a baba súlyát. Ugyanis, a vitaminok mint tudjuk hizlalnak. Ez egy tény. Nem véletlen, hogy pl az ELEVIT-et szedő anyukák megdöbbentően magas százaléka szült császármetszéssel a baba nagy súlya és mérete miatt...
z én dokim azt mondta, h terhesvitamint csak az első 3 hónapban szedjek, utána pedig egyek egészséges kajákat..sok zöldség és gyümölcs...tejtermékek.
Én sportolok is, így kb eddig 5-6 kilót híztam, és még hátra van 1 hónapom. Viszont sztem nagyobb lesz a babám az átlagnál, mivel én is magas vagyok illetve a férjem is az :)
23/N
Az első 10. hétben szedtem a vitamint.Híztam 18 kg amiből 14 ment le a szülés után.Született 4430gr és 61cm,kisfiú.
35 éve születtem 4000gr-mal.Anyukám 52 kg volt és 152cm.Még két hugom született közel négy kilóval.Nem szedett semmilyen vitamint,ez a genetika.Én sem vártam"kicsi"babát,de ekkorára sem számítottam.
Szerintem manapság egyre kevésbé engedik meg az anyukák a tespedést és elhízást maguknak...én most a harmadik babámat várom és sok kismamával kerülök kapcsolatba hát központi téma lett a hízás és minél kevesebb kilót felszedni "fitt-maminak " maradni...
Én első babámnál nem igazán mozogtam, végig szedtem a terhesvitamint, összevissza ettem és 3200 gramm lett.
A másodiknál semmit se szedtem (csak calciumot) 4400 gramm és 60 centi lett, sokat sportoltam és egészségesen ettem. Most harmadjára nem tudom mi lesz.
De nálunk is a férjem közel 5 kilósan született akkoriban az ritkaság volt.
A fiam 11 éve született 4400 grammal és 57 cntivel, nem szedtem vitamint csak az első trimeszterben, nem voltam cukorbeteg.
Akkor ez hatalmasnak számított.
A lányom 2 éves, ő "csak" 3950 grammal és 56 centivel született, vele szedtem vitamint és cukorbeteg lettem, diétáznom kellett, nagyon sok 4 kiló körüli baba volt kórházban.
Egyre nagyobbak az emberek, ennyi az egséz.
előző
nemigen maradt rajtam plusz kiló, nem tespedtem otthon, dolgoztam végig a terhesség alatt, volt,h ogy 9 hónaposan havat lapátoltam, de mondjuk nem zabáltam ki a hűtőt minden este
4 kg fölött született az én babám is
én szedtem a vitamint végig, mert rossz volt a vérképem nélküle
átlagos testalkatú vagyok, a párom kifejezetten vékony, én 2 kg-al születtem időre, párom 3 kg-al
7 hónapig dolgoztam, és az első héttől az utolsóig bicikliztem
összesen 6 kg felesleg maradt rajtam
Az en fiam is 4 kg-val szuletett.
7 honapig szedtem a Centrum Maternat. De vegig etvagytalan voltam,szoval ez legalabb csinalt egy kis etvagyat (nem sokat) es a gyumolcsoket kivantam tehat azok meg ugye nem nagyon hizlalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!