A cipő legyen lúdtalpbetétes vagy nem muszáj?
22 hós a kisfiam, eddig mindíg olyan cipője volt/van ami lúdtalpbetétes.
De nagyon sok olyan cipőt látok amiben nincs ez a betét (pl. Elefanten). Vagyis a talpában nincs az a pici kiemelkedés oldalt. Tehát tök egyenes belül a cipő.
Anyukám azt mondja, nekem is mindíg ilyen lúdtalpbetétes cipőt vett (Siesta)azért nincs lúdtalpam, és ez a jó.
Ti mit mondtok/milyen cipőcskétek van?
Azt szokták erre mondani az ortopédusok, hogy egészséges lábat sem gipszelünk.
Míg nincs lúdtalpa addig fölösleges és még csak nem is hasznos, mert ellustul benne a lába és utána meg amiatt lesz lúdtalpa.
Én is sokat nézegettem, hogy mégis melyik legyen, vannak érvek és ellenérvek. Engem az aggaszt, hogy ahány ortopéd orvos, mind mást mond. Így végül a mellett tettem le a voksom, hogy valóban "egészséges lábat ne gipszeljünk". Én superfit és elefanten cipőt veszek, és fogok venni a fiamnak. Ha esetleg gond lenne a lábával, majd akkor ráérünk korrigálni.
Egyébként igazad van, nekem is csak siesta cipőim voltak, és semmi baja nem volt soha a talpamnak. Ennek ellenére én nem veszek siestát. Régen szinte csak ez volt a márkás cipő, most már azért rengeteg márkás közül választhatunk (márkás alatt a jó minőségű, bőr cipőt értem)
Én nem akartam Siestát venni, pont a lúdtalpbetét miatt.
Elefantent néztem, de sajnos nem volt méret. :-(
(Könnyebb is, hajlékonyabb is, mint a S.)
Aztán végül mégiscsak Siesta lett, mert nem volt más, ami ráment volna a lábára. (Kicsit dombos a lányom lába)
A Falcont szokták még itt sokan ajánlani. Nekem az sem tetszik, egyáltalán nem hajlik a talpa.
Szóval Siesta lett, de remélem, nem csinálok rosszat vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!