Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsi helyett anyós?

Bölcsi helyett anyós?

Figyelt kérdés

Rábíznátok 2. évtől 1 éven át az ovi kezdésig babátokat az anyósotokra, vagy jobban járok ha bölcsibe adom kislányomat? Alapvetően nincs rossz viszonyom anyóssal, de lehet hogy jobb lenne a gyerekközösség mint az hogy csak egy emberrel érintkezne mindennap, bár ha Velem lenne otthon akkor is csak Én lennék neki. Nem tudom. A betegségek mennyire veszélyesek ebben a korban, állandóan beteg lenne ha a bölcsibe adnám.

Ti hogy döntenétek.

2011. ápr. 20. 15:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Én pontosan ezt csináltam, mármint, hogy az anyósomra bíztam a másfél éves babámat, amikor dolgoznom kellett. napi 6 órát volt vele, kivéve, ha lázas beteg volt, de ez egy év alatt csak egyszer fordult elő. Nem bántuk meg, nekünk nagyon jó volt így.
2011. ápr. 20. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:
A bölcsiben minden betegséget megkap a többiektől. Ebben a korban még nem sok jelentőségevan a közösségnek. Nem is tanulnak semmi különlegesebb dolgot. Én biztosan inkább a mama mellett dontenék.
2011. ápr. 20. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Én anyósomra bíznám. Jártunk "nyitott" bölcsibe, ahová bemehetsz óránként 300Ft-ért (magánbölcsi). MINDIG elkapott valamit, pedig csak 7-10 gyerek volt. Valamelyiknek mindig folyt az orra...
2011. ápr. 20. 15:32
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Én bölcsibe adtam a kisfiamat, ennek több oka is volt.

Egyrészt a nagymamák agyontutujgatják, a bölcsiben már az elején jó pér dologt megtanult, ott bizony nem szaladgálnak utána a kajával mint nagyiéknál...

Másrészt nem akartam igazságtalan lenni egyik nagyival sem, hogy melyik maradjon otthon vele.

És igen, kell a gyerektársaság már neki.

Persze folyamatosan beteg, és ilyenkor nagyi vigyáz rá...

2011. ápr. 20. 15:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem 1 éves kora óta a szüleimmel van, nem tartottam fontosnak, hogy ilyen korban gyerekközösségbe kerüljön, viszont minden betegséget megkapna. Azt hiszem az még ráér az oviban. Szerintem nyugodtan bízd az anyósodra, ha elvállalja.
2011. ápr. 20. 15:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Ilyen kicsinek jobb, ha egy családbeli szerető személlyel van, mint többedmagával. Bőven lesz ideje arra az oviban.

Én a nagyanyjára hagynám, mindenképpen.

Jobb ilyen kicsinek, ha egy szeretett felnőttel van egész nap.Úgyis beteg lenne folyton.Meg hozni-, vinni, sír elváláskor..alkalmazkodnia kell. Korai még. Nagyon jó bölcsik vannak, de akkor is szükséges rossz.

Ha vállalja a nagyanyja, akkor mindenképpen ez a jó.Játszani játszhat néha az ismerős gyerekekkel, elég annyi bőven.

2011. ápr. 20. 16:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Én bölcsibe vinném, mert én is oda jártam, férjem is és szerettük :) De ez csak az én véleményem, semmiképp se akarok ilyen szocializáció maszlagot lenyomni, mert néhány emlékképen kívül semmi sincs meg abból az időből :) Viszont, ha inkább bízol az anyósod hozzáértésében (minden irónia nélkül komolyan gondolom) mint a bölcsi dadákéban, akkor ne vidd bölcsibe, amúgy se biztos, hogy beveszik meg teli vannak, és nem lenne annyi idő foglalkozni a te piciddel mintha csak vele kéne foglalkozni. És azoknak is igazuk van, hogy biztos sok bacit vírust összeszed majd. Viszont ha nem bízol annyira anyós pajtásban akkor marad a bölcsi megoldás. És attól hogy nem a bölcsibe van anyósod még viheti más gyerekek közé, nem kell kettőjüknek a négy fal között ücsörögni (ha ez lenne a helyzet akkor inkább bölcsi).
2011. ápr. 20. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Anyós.
2011. ápr. 20. 20:55
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem nincs olyan opció, hogy nagyszülőre bízzam, de lehet, hogy ha lenne akkor is bölcsibe vinném. Júniusban lesz 2 éves, és ki van éhezve a gyerektársaságra. Járunk zenebölcsibe és imádja, ha megyünk játszótérre, akkor ott én el vagyok felejtve, csak a gyerekekkel foglalkozik :) Szóval szerintem ezt gyereke válogatja. De mindkét lehetőség ugyan olyan jó lehet:)
2011. máj. 2. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!