Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akiket elhagyott a...

Anyukák, akiket elhagyott a párja és egyedül maradtak a babával, hogy vagytok? Hogy alakult az életetek? Dolgoztok? Van segítségetek? Esetleg új kapcsolat?

Figyelt kérdés
Kérlek meséljetek, mi itt maradtunk és félek, hogy bele fogok őrülni.(persze másik nő...)
2011. ápr. 20. 14:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyagiak miatt nem kerülsz a tönk szélére, akkor egyedülálló anyának lenni JÓ! Én legalábbis szeretem. Persze vannak hátulütői, de mondjuk melyik kapcsolatnak nincsenek?

Mi még várandósan mentünk szét, két és fél éves a kicsi, komoly kapcsolatom még nem volt, egy évet a szülőknél laktunk a babával, utána sikerült saját lakásba menni, nemrég bölcsis lett a gyermekem, én pedig saját vállalkozásba fogtam.

Én szeretem, hogy azt csinálok, amit akarok. Nem mintha hajdani párom komolyan korlátozott volna, de azért élvezem, hogy nem kell elszámolnom a gyereknevelés és háztartásvezetés főbb kérdéseivel. Ha valamit rosszul csináltam, hát levonom magamban a következtetést, senkinek a kimondott vagy kimondatlan rosszallásával nem kell számolnom. Persze ugyanígy a sikereimhez sem tapsol senki, és az örömöm vagy bánatom sem tudom olyan bensőségesen megosztani valakivel, de egy-két igazán jó barát enyhíteni tudja ezt az űrt.

Én sajnos elkövettem eleinte azt a hibát, hogy szinte beburkolóztam a magányba, és nem ápoltam baráti kapcsolatokat. Erre jobb odafigyelni, mert barátok nélkül tényleg megzakkan az ember.

De ha vannak barátaid, és nem halsz éhen se a pénzszűkében, akkor rá lehet érezni a boldog szabadság ízére.

Nem beszélve arról, hogy a gyermekemmel egész másképp, sokkal zavartalanabbul és könnyebben hangolódhattunk egymásra. A kettőnk közti kapocs egészen varázslatos.

2011. ápr. 23. 14:16
 12/13 A kérdező kommentje:
Csak hálás lehetek Nektek csajok!Szerencsére vannak barátok és 100%ig számíthatok rájuk, a szülőkre is, jó olvasni, hogy lehet még boldog az ember egy ilyen csalódás után.Félek, hogy a kisfiam akár most vagy később sérülhet lelkileg. Ezt hogy küszöböltétek ki?Ki lehet egyáltalán?Nem keresi az apukáját?Milyen gyakran látogatja?
2011. ápr. 24. 14:38
 13/13 anonim ***** válasza:

10:10 vagyok

meg sosem latta a gyereket, ugye 17 hos lesz, volt egy-ket videobeszelgetes ahol latta, meg kepeken, ennyi

a kicsinek, mivel igy nol fel - vagyis az eddigi allaspont szerint ez igy van, neki ez a normalis csalad-dinaminka, mindenkeppen kerdezni fog, de fel kell keszuni - ugyan mi meg nem tartunk ott, semmikeppen sem szabad mutatni, hogy szomoruak vagyunk, hogy mergesek, amiert ilyen a helyzet, hanem azt kell mondani, vagy mondogatni szerintem, hogy apukad is gondol rad es szeret teged, de o ilyen, neki most mas elete van, vagy valami hasonlot

a kicsi nem erezheti, hogy o most hibas, vagy nem szeretik, vagy az onbizalma ezert csokken, stb...

mivel neki ez a normalis kozeg, az ilyen felallas a biztonsagos, hogy te es o, ezert meg fogja erteni

ahogy nol, pedig egyre tobbet tud meg, de sohasem szabad ellene fordulni, akarmennyire is utaljuk ami velunk tortent

nehez ez a resze, mert bennunk van az indulat, de egy eletre megkeserithetjuk a gyerekunket azzal, hogy ezt kimutatjuk amikor az apjarol kerdez

valami olyasmit kell ereznie, hogy ez is oke, mert a csaladok kulonbozoek, nem jobb egy olyan csalad ahol van apuka, mint ahol nincs, vagy neveloapuka van, ha talalkozol vkivel x ev mulva... egyszeruen csak mas...

2011. ápr. 24. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!