Fogmosás, de mikortól és hogyan? Fogkrém? Egy 14 hós kisfiu anyukája
Fiamnak 7,5 hós korában jött ki az első foga, azóta mossuk. Eleinte evés után odaadtam neki a fogkefét, rágcsálni. Most 16 hónapos, 11 foga van.
Esténként, a fürdőkádban mossuk, de csak úgy hajlandó, ha mi is mossuk az apjával a sajátunkat...
Először megsikálom én neki, aztán ő is 'mossa' a sajátját.
Én szívem szerint már használnék fogkrémet, de az apja megtiltotta, amíg nem tudja kiköpni.
Az első fogkefe MaM első fogtól való volt, most Signal bébifogkefe, ilyen öntapadós talpú.
nálunk nagyon hamar kijöttek a fogak, és mossuk az első 4 megjelenése óta, kb 8 hónapos kora óta
először újra húzható fogkefét vettem, és nenedent fogkrémet, most baby elmexet használunk (21 hónapos)
de ő sokáig nem engedte a fogmosást, és mivel apukának rosszak a fogai, én ragaszkodtam a mindennapos fogmosáshoz, háát mi lefogtuk, vagyis apa fogta én meg villám gyorsan megmostam a fogát
féltem, hogy ez nem jó módszer mert majd megutálja, de szerencsére nem így lett, még mindig én mosom neki de már nem tiltakozik
persze ő is mossa magának, de az semmit nem ér, ezért mosom én is meg
Foreveres fogkrémet használunk 1 éves korától.Nem baj ha lenyeli mert nincs benne semmi vegyi,minden természetes.
Fogzáskor is azt használtuk,dentinox nem használt,a fogrémmel bekentük az ínyét,és percek alatt elhallgatott.Mikor már beszélni tudott,és fájt neki,kérte a fogrémet,hogy kenjük be.
És pont tegnap hallottam ,hogy már 11ik éve elnyeri minden évben a világ legjobb fogrémje címet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!