Barátnőm gyerekorvosa szerint egy 2 hónapos baba már ne egyen éjszaka. Ne adjunk neki enni, hiában sír, pár nap alatt le fog szokni róla. Ennek ez lenne a módja?
Figyelt kérdés
Az én fiam 3 hónapos,7 hetes kora óta 5-ször eszik, 8,12,16,20 és 3 óra körül.Most alkalmanként kb.200 g-ot, ez a súlyának megfelelő,de többet egy alkalommal nem tömhetek bele,nem fogadja el,vagy úgyis kijön belőle. Sűrűbben sem tudom etetni,mert nem éhes.Az orvos véleménye szerint,ha így folytatjuk,még másfél évesen is felkel. Szerintem az orvos nem normális,vagy tényleg így kell leszoktatni a babát az éjszakai evésről?2009. márc. 3. 21:04
11/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én is így gondoltam, ha éhes egyen. Egyszer majd csak elmarad az éjszakai kajcsi. De szerintem ez még kibírható, és tényleg nem az orvosnak kell felkelni hozzá. Egyébként sem hallotta még az én fiamat az éhségtől üvölteni.
2009. márc. 3. 21:26
12/17 Nikcsi válasza:
Szia! Az en fiam 4 honapos mult es volt idoszak mikor o is aludt egesz ejjel. Mostanaban ujra kel enni hajnalban, es meg egyszer se fordult meg a fejemben hogy ne adjak neki. Persze eloszor megkinalom vizzel hatha csak szomjas (tapszeres baba), de altalaban gyorsan kikopi. :) Nem hiszem hogy barmely johiszemu anyukanak lenne idegzete es szive hagyni gyereket egesz ejjel uvolteni mert mar at kellene aludnia az ejszakat. Baromsag. :)
13/17 anonim válasza:
ha a gyerek ehes akkor neki ennie kell es addig fog ordiatni amig nem adnak neki enni na megneznem en hogy kedves doktorurnak ha ehes lenne a gyermeke hallgatna hogy sir meg ehes hulye szatir az az orvos en a gyerekemet a KOZELEBE NEM VINNEM AZ BIZTOS!!!
14/17 anonim válasza:
Én alapvetően érteném a doki álláspontját, de hogy ezt egy ilyen picurka babánál kellne, bevezetni azt kötve hiszem. Tényleg nem jó, ha egy baba 4x-5x kel fel jóval idősebben, de az teljesen természetes, hogy egy 2 hós még éjszaka is éhes. Mindenképpen etetném, ez nem kérdés.
Én 30 éves vagyok és még most is éjszaka 2x kelek inni :)
15/17 anonim válasza:
Az én lányom 10 hónapos lesz és nagyon ritka amikor átalussza az éjszakát kaja nélkül. A te babád még szerintem kicsi, etesd nyugodtam amikor csak kéri. Dokinéninek meg mond azt amit hallani akar.
16/17 anonim válasza:
A babám most 5 hónapos, kb 1 hónapja a hozzátáplálás miatt is, de lehet hogy már magától is 7-8-9 órát alszik majdnem minden éjszaka. Úgy érzem az eddig sem elég tejem napról napra kevesebb emiatt, mert hiába kelek fel ( már ha felbírok, mert egyébként nappal kb 3X20 percet alszik..) fejni az nem olyan hatékony mint a babaszopi, de legalább azzal tudom pótólni. Szerintem minden nyikkanásra nyugtatgasd először ( 2 hósan cumival visszaaludt, ha nem volt éhes, most csak szólok hozzá és simogatom mint az esti altatáskor), aztán nyugodtan szoptasd meg ha nem alszik vissza. Szerintem nem normális egy anyatejes babának átaludni az éjszakát, mivel a AT gyorsan emésztődik- ha túleszi magát alul szinte csak túró jön ki...-, de a védőnőnk azt mondta, hogy a tápszereseknél sem törvényszerű. Szóval nem törvényszerű már az sem, hogy aki 3 hósan felkel az 5 hósan fel fog. Remélem megnyugtattunk: teljesen normálisak vagytok!
17/17 anonim válasza:
Ne foglalkozzatok a doki "tanácsával". Az anyatej nagyon gyorsan megemésztődik. A babák tudják, mi jó nekik és hogy mennyi tejcsire van szükségük. Az én gyerekeim is szopiztak éjszaka és most a 4. babám is, aki 6 hónapos legalább 1x megéhezik éjjel is. A nagyok akkor kezdték átaludni az éjszakát, amikor már kaptak szilárd kaját is nappal. Fölösleges sírni hagyni a babát, mert lehet, hogy néhány éjjeli sírás után már nem fog ébredni, de csak azt fogja érezni, hogy ő hiába jelzi, hogy neki nem jó vmi, senki sem törődik vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!