Dévény-módszernél van állapotfelmérés, vagy konkrét diagnózissal lehet menni?
Egyelőre nem állapítottak meg semmit, de hason fekve nem nagyon emeli fel a fejét a 2 hós babám, inkább sírdogál, és belefúrja a fejét a matracba. Láttam már hogy fel is tudja emelni, tehát képes rá, de valamiért nem akarja csinálni. Gondoltam, jó lenne megnézetni, minden oké -e.
Egyébként csak jó tapasztalatok vannak?
Szia!
Hozzánk 4hónapja jár Dévényi-szakember.Most fogjuk abbahagyni mert már lassan egedül jár a kisfiam. 9hónaposan kezdtük és bárcsak már 4hós korában elvittem volna állapotfelmérésre..Igy se lett baj csak minél kisebb a baba annál könnyebb elvileg. Szerintem ügyes a picid és 2hónapos baba (legalábbis az én környezetemben) sirva emelgeti a fejét vagy nincs is kedve. Én sokat játszottam vele játszószőnyegen hason fektetve. Mutasd meg egy szakembernek és akkor megnyugszol,hogy minden oké,ha viszont kell neki a kezelés akkor meg legalább megtudod:-) A lényeg,hogy a szivedre hallgass!! Engem az első gyerekorvosunk akit azóta már lecseréltünk folyton hülyének állitott be"Anyuka nincs a gyereknek semmi baja" aztán lám mégis kellett a mi esetünkben a gyógytorna.
Szia!
A kisfiam most 16 hetes, 5 hete járunk Dévény-tornára.
Pont 2 hónapos korában ugyanez volt a problámánk mint nektek, utált hason lenni (az én hibám, sajnos nem raktam hasra gyakrabban), ha hasra raktam, belefúrta a fejét az ágyba, alig emelte, azonnal ordítás lett a vége.
Elmentünk a Dévény-tornászhoz (bár igazából ez inkább masszázs), megnézte a babámat, hogy pontosan mi a probléma. Szerintem mindenhol ezzel kezdik. Egy alkalom után ha hasra raktam, gyönyörűen felemelte a fejét és alkarra támaszkodott!!! Alig hittem el! Naponta mostmár rengetegszer hasra teszem és már nagyon jól bírja, akár 15-20 percet is eljátszik már!! Sőt már hasra is fordul! Én csak ajánlani tudom, nagyon jót tesz a babáknak, mert azokat az izmokat masszírozzák, amiket kicsit lustábbak, ösztönözve őket a mozgásra!
Sok sikert nektek, ha valamiben tudok segíteni ezzel kapcsolatban, csak írj!
utolsó vagyok
nagyon szívesen segítek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!