Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a problema? A babamna...

Mi lehet a problema? A babamnak mar vagy 2 hete ugyanannyi kb. a sulya, nem gyarapszik, max.20-30 grammot.

Figyelt kérdés
Ez normalis? Volt meg valakinel ilyen? Keves lenne a tejem? 3 honapos lesz es egy cicibol kb. 60-70-et eszik, ejszaka persze tobbet. Nem sir, jol erzi magat.
2011. ápr. 16. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:

nem akarlak megijeszteni és az enyém már jóval nagyobb is, de ilyenis van.

12hósan :8380g, 74cm

15hósan: 8400g, 77cm :) 20g-ot hízott 3hónap alatt! teljesen egészséges, ökökmozgó kislány. nálunk a genetika a ludas, a nagytesó 14éves 160cm 40kg. én szintén zenész kategóriában indulhatnék.

ha rendesen fejlődik, nem sirós, nyugodt baba nem lesz ott semmi gond!

ne méregesd, elég havonta megmérni!

2011. ápr. 16. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehetnek ilyen időszakok.Az én megfigyelésem szerint egyik időszakban nőnek aztán híznak.

A hosszát nem mérted?

Ha esetleg az orvos azt tanácsolja hogy kezdjél el tápszert adni,ne tedd mert abból sem fog többet enni.

Kérd ki egy szopis tanácsadó véleményét.

[link]

2011. ápr. 16. 21:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Az elsőnek:

Azt azért ne feledd, hogy az első hat hónapban elég nagy a babák súlynövekedése.Biztos te is visszaemlékszel, hogy simán híztak az első 4 hónapban havonta 80 dkg-ot.

Mert (elvileg) az a normális ha fél éves korukra megduplázzák súlyukat.

1 éves kor felett már nem olyan ütemű a gyarapodás, úgyhogy szerintem rossz példát hoztál fel.

kérdező:akkor egy etetésnél simán megeszi a 120-140-et?

orvost kérdeztél?

Szerintem ilyen pici korban ez nem normális.

megnéztem babám kiskönyvét:3300-mal született

2hósan:4800

3hósan:5810

4hósan:6620 és 5 hós kora után kezdett lelassulni, de a 40-50dkg akkor is megvolt havonta.

2011. ápr. 16. 22:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Hizik azert valamennyit persze. 3700al szuletett, 1,5-2 honaposan mar 5 kg felett volt, most olyan 1,5 hete 5500nal tartunk, persze meztelenul eves elott merem. Tegnap mar 5560 volt, tehat ugy masfel het alatt csak 60 grammot hizott. De pont most a masfel-2 het alatt a 62es ruhakat teljesen kinotte, biztos, hogy nagyot nott a hossza, mert most 68as ruhakat hordunk, valamelyik meg picit nagy ra. Holnap megmerem a hosszat. Tapszert semmikepp nem akarok adni. Megprobalon valamivel serkenteni a tejtermelest (hallottam valami nagyon jo kapszularol). Meg azert sem ertem, mindenki aki latta, azt mondja iszonyatosan gyorsan no.

Koszonom a tanacsokat. Aggodom azert, hetfon felhivom a dokit.

2011. ápr. 17. 03:45
 5/5 anonim ***** válasza:

A második válaszolónak: nem azért kell adni neki a tápszert, hogy többet egyen, hanem azért, hogy jobban hízzon!

Nálunk ugyanez a helyzet, keveset eszik, és védőnői tanácsra felváltva kap tejet, tápszert, és hízott is azóta, nem olyan sokat, de többet, mint csak tejjel. Nekem kevés volt a tejem, most sincs sok, és nálam már a tejserkentő tea sem használ, nem lett több tejem, mondjuk én már hónapok óta iszom, eleinte éreztem javulást a tej mennyiségénél, de most már lassan termelődik, és kevés. Azért amíg van, addig kapja, bármilyen kevés is :-)

2011. ápr. 17. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!