Mi lehet a problema? A babamnak mar vagy 2 hete ugyanannyi kb. a sulya, nem gyarapszik, max.20-30 grammot.
nem akarlak megijeszteni és az enyém már jóval nagyobb is, de ilyenis van.
12hósan :8380g, 74cm
15hósan: 8400g, 77cm :) 20g-ot hízott 3hónap alatt! teljesen egészséges, ökökmozgó kislány. nálunk a genetika a ludas, a nagytesó 14éves 160cm 40kg. én szintén zenész kategóriában indulhatnék.
ha rendesen fejlődik, nem sirós, nyugodt baba nem lesz ott semmi gond!
ne méregesd, elég havonta megmérni!
Lehetnek ilyen időszakok.Az én megfigyelésem szerint egyik időszakban nőnek aztán híznak.
A hosszát nem mérted?
Ha esetleg az orvos azt tanácsolja hogy kezdjél el tápszert adni,ne tedd mert abból sem fog többet enni.
Kérd ki egy szopis tanácsadó véleményét.
Az elsőnek:
Azt azért ne feledd, hogy az első hat hónapban elég nagy a babák súlynövekedése.Biztos te is visszaemlékszel, hogy simán híztak az első 4 hónapban havonta 80 dkg-ot.
Mert (elvileg) az a normális ha fél éves korukra megduplázzák súlyukat.
1 éves kor felett már nem olyan ütemű a gyarapodás, úgyhogy szerintem rossz példát hoztál fel.
kérdező:akkor egy etetésnél simán megeszi a 120-140-et?
orvost kérdeztél?
Szerintem ilyen pici korban ez nem normális.
megnéztem babám kiskönyvét:3300-mal született
2hósan:4800
3hósan:5810
4hósan:6620 és 5 hós kora után kezdett lelassulni, de a 40-50dkg akkor is megvolt havonta.
Hizik azert valamennyit persze. 3700al szuletett, 1,5-2 honaposan mar 5 kg felett volt, most olyan 1,5 hete 5500nal tartunk, persze meztelenul eves elott merem. Tegnap mar 5560 volt, tehat ugy masfel het alatt csak 60 grammot hizott. De pont most a masfel-2 het alatt a 62es ruhakat teljesen kinotte, biztos, hogy nagyot nott a hossza, mert most 68as ruhakat hordunk, valamelyik meg picit nagy ra. Holnap megmerem a hosszat. Tapszert semmikepp nem akarok adni. Megprobalon valamivel serkenteni a tejtermelest (hallottam valami nagyon jo kapszularol). Meg azert sem ertem, mindenki aki latta, azt mondja iszonyatosan gyorsan no.
Koszonom a tanacsokat. Aggodom azert, hetfon felhivom a dokit.
A második válaszolónak: nem azért kell adni neki a tápszert, hogy többet egyen, hanem azért, hogy jobban hízzon!
Nálunk ugyanez a helyzet, keveset eszik, és védőnői tanácsra felváltva kap tejet, tápszert, és hízott is azóta, nem olyan sokat, de többet, mint csak tejjel. Nekem kevés volt a tejem, most sincs sok, és nálam már a tejserkentő tea sem használ, nem lett több tejem, mondjuk én már hónapok óta iszom, eleinte éreztem javulást a tej mennyiségénél, de most már lassan termelődik, és kevés. Azért amíg van, addig kapja, bármilyen kevés is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!