Hallottatok az új trendről? Hozzátáplálás kérdés!
Az én kislányom 15 hónapos. Én is 5 hósan vezettem be a glutént nála, szóval annyira nem új trend ez.
Ez a háztartási keksz a glutén bevezetése miatt van, amúgy gyümölccsel kell kezdeni most is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
ez most volt a napokban.
A glutén bevezetésésnk van kíméletesebb formája ism, mint a háztartási keksz, pl natúr pelyhek+víz
Háztartás keksz Összetevõk: búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelõ szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammóniumhidrogén-karbonát), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok: (borkõsav, dikálium-diszulfit). Glutént és kén-dioxidot tartalmaz. Mogyorót, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is felhasználó üzemben készült.
Amúgy én bőven kiváratm a 6 hónapot, szerintem 7 hós kora előtt nem is kapott glutént.
21:50
Ja 5 hónaposan pörköltet, meg hasonlók...na ne már:-((((((
utolsónak:nézz körül mai 30-40 éves között mennyi za allergiás, rohadt sok,talán nem véletlen.
A NYE-i "trendek" meg azért alakultak ki, mert az anyák mennek vissza dolgozni, ergo marad a táopszer vagy korai hozzátáplálás.
De mindent meg lehet magyarázni
Nekem a gyermekorvos beszélt erről. Már nem emlékszem pontosan, de végeztek egy kutatást pár ezer babával, és ennek lett az az eredménye, hogy a glutén korai (asszem 7 hó alatti) bevezetése csökkenti az allergia kialakulásának kockázatát. Erre tekintettel én is 6-7 hónapos korában elkezdtem adni (kis mennyiségben) a kisfiamnak gabonapelyhet, babakekszet, lisztes rántást, nem volt semmi gond.
Na de háztartási keksz?!? Megnézte már az a védőnő, miből készül? Búzaliszt, az oké. Van még benne cukor, térfogatnövelő szerek, só, aroma, színezék, és még csúnyább dolgok: borkősav, dikálium-diszulfit, kén-dioxid, sőt nyomokban dióféléket, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is tartalmazhat! Én biztosan nem adnék 1 év alatti babának, de még utána is minél később, annál jobb...
Sziasztok!
Ha belegondoltok hipp-es deszertek is vannak 5 hósnak sárgabarackos kekszes, alma keksz stb... Nálunk az volt a nyerő én is adtam neki, mert én is inkább azzal értek egyet ha hamarabb találkozik vele. Persze nem a tehéntejjel... de az se jelent semmit nálunk mildibé tápszertől lett tejcukor érzékeny a fiam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!