Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Terpeszbetét vagy mosható...

Terpeszbetét vagy mosható pelus? Melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2 hónapos a babám, terpeszbetétet írt fel az orvos, mert nem eléggé fejlettek a csípőizületei. Én a mosható pelus felé hajlok, vagy esetleg felváltva. Nem tudom, de ha nekem ilyen terpeszbetétet raknának a lábam közé, fájna és másnapra belilulna a helye. Persze ha a mosható nem hatékony,akkor ez marad,de számomra nem világos,miért kell hogy nyomja is az a kemény a lábacskáit.

Van valakinek tapasztalata?

2011. ápr. 14. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
A terpeszbetétes pelus és a mosható pelus teljesen különböző. A csípőproblémára a terpeszes hatásos csak. nem lesz a babának tőle semmi baja, nem fájdalmas, nem nyomja, nem lesz lila a combja. Nyugodtan használd és megoldódik a csípőprobléma.
2011. ápr. 14. 20:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nyomna a terpeszpelus akkor, bőgnének a babák..hidd el semmi baja nem lesz, de a textilpelus nem helyettesit egy olyan dolgot ami gyógyászati segédeszköznek felel meg.

2011. ápr. 14. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Ricsi trpeszpelenkát ajánlanék neked, az nem olyan merev, mint a gumibugyis és nem izzad bele a popsi :)

Egyébként régen is úgy csinálták, hogy egy mosható pelust hajtogattak a bugyiba és felnőttünk csípőficam nélkül, úgyhogy biztosan hatásos az is.

2011. ápr. 14. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:

az én kisfiamnak is kellett hordania a terpeszpelust, 6 hétig minden éjjel ráadtam, semmi baja nem volt tőle, nem is tiltakozott ellene (ezen kívül tornáztattuk otthon néha, mert azt viszont nagyon nem engedte)

mi úgy adtuk rá, hogy sima pelus, rá a pizsama, és arra adtuk a terpeszt, hogy nehogy kipirosodjon tőle a combja

6 hét múlva kontroll, és teljesen rendbe jött a csípője

szóval szerintem ne gondolkozz, vedd meg a terpeszpelust, ha azt szeretnéd, hogy minél előbb rendbejöjjön

2011. ápr. 14. 21:45
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Rátettük a rugdalózóra a terpeszpelust, most abban alszik. Néha sírdogált, de nem egyfolytában, úgyhogy gondolom más baja volt. Remélem. Egyébként azt a Ricsi terpeszbetétes pelust hol lehet kapni?

Ja, és én ezekre a mosható pelusokra gondoltam,ha esetleg ismeritek:

[link]

2011. ápr. 15. 01:59
 6/7 anonim ***** válasza:
A Margit kórház otropéd rendelőjében. Vagy az interneten is lehet rendelni a gyártótól.
2011. ápr. 15. 08:36
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. ápr. 15. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!