Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is kikészit az annya? Én...

Mást is kikészit az annya? Én komolyan mondom inkább fizetek baby sittert, mostanában végem van tőle!

Figyelt kérdés

Mást az anyósa piszkál,nekem az nincs,engem az én drága anyukám...Azt még elviseltem,hogy amikor a nagyobbik lányom született JÚLIUSBAN folyton,azt halgattam,hogy nagyon vigyázzak a mellemre,meg ne fázzon,hordjak a melltartómban PELENKÁt kint az utcánmeg ne fújja a szél(persze,mert én tele vagyok ám olyan felsőkkel meg melltartókkal,amiben az ember csak ugy eldug egy 90x90 cm-es pelenkát.Naponta legalább 100xelmondta hogy egyek jó sok tejterméket meg tejet,hogy jó legyen a tejemmeg hogy igyam meg a baba tápszerét(igen,azt a 3000ft-osat) attól biztos nagyon jó tejem lesz!

De mostanában tényleg katasztrófa,a gyerek ruháján ha van egy pici volt,azonnal át kell öltöztetni,hiába mondom hogy minjárt eszünk,és ugyis az egész garnitúra ruha megy a mosásba,addig piszkál még meg nem csinálom.Pelenkázás ugyszintén,a kisebbiket átpelenkázom 11 kor,ő idejön 11-20 ra,és 12:00 ig azt hallagtom nem pelenkázom e át.A városban minden baba tavaszi ruhát hordott,de képes volt megkérdezni telefonon,hogy ugye még overál van e a gyerekeken!Télen mindig azt hallagattam van e pokróc a két évesem alatt a kocsiban,pedig akkor már nem nagyon ült a kocsiban csak ha elfáradt,és mindig betakartam,lábzsákot tettem rá,szóval nem fázott meg az alatt a 10 perc alatt amég kipihente magát.Multkor addig nyuzott anikor náluk voltunk,amég rá nem erőltetett még egy nadrágot a két évesemre a 15 fokban,ADDIG AMÉG BESZÁLLUNK a ház előtt álló autóba,meg ne fázzon.Jaaj,meg a cumimosási kényszere,egyfolytában a cumikat öblögeti a csap alatt,de ugy hogy mondjuk kiveszem a kicsi szájából a cumit,leteszem az ágyra,és ő már szalad lemosni.Ugyanezt eljátsza a két évessel is,ha véletélenül kieti a (tiszta)földre a cumit,azonnal lecsap rá,és szalad mosni,hiába mondjuk hogy a gyerek naponta 20 szor kihajitja a cumit,és anélkül hogy észrevennénk vissza is teszi,nem érdekli.Mindig csak az a jó amit ő csinál,amit ő talál ki,és mindezt olyan erőszakosan képes előadni hogy az valami hihetetlen!Addig mondja körbe körbe amég nem csinálom meg,még akkor is ha nem értek vele egyet.Tegnap mentünk a párommal az ikeába,indulás előtt ha nem mondta el legalább 30x hogy öltözzek át mert hideg van akkor egyszer sem,nem értem hol kellett volna megfáznom,mikor autóval mentünk,és ugye ott bent is meleg van!?AAaaaa,bocs hogy hosszu lett,de nagyon idegbeteg vagyok tőle mostanában:-( az meg a másik hogy ha jön segiteni soha nem jön a megbeszélt időpontra,mindig várunk rá a gyerekekkel mint a hülyék,pedig ha azt mindja,figyu,30 percel később jövök,nem szólok semmit.

2011. ápr. 14. 12:28
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
biztos nagyon idegesítő lehet,de szerintem csak félti az unokáit,meg persze téged is.próbálj meg vele beszélni,hogy te hogyan gondolod a gyereknevelést,mit szeretnél,ha segítene,a többit meg bízza rád.
2011. ápr. 14. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
hát én anno közöltem anyám, és még ma is ha beleszól, h én fiam, én nevelem... ő kiélhette magát 3 lányán, most én jövök.. de ő csak segít... nem kell, megoldom!!!!7 végén is lenn voltunk, akkor is volt nézeteltérés, de nem érdekel, ha nem azt csinálja anyu amit én mondok, akkor elveszem tőle a gyereket, az enyém, én nevelem... pl h mamánál nyugodtan felmászhat az asztal tetejére, meg a paradicsomleveses tányérba nyúlkálhat, meg .... mert milyen anya az ilyen h nem engedi, kövi pillanatban meg unokám ne mássz az asztalra, meg nem bántsd a tányért... de hát 1X engedi, utána nem, ezt a gyerek nem érti (én se), és utána meg rá van szólva, és de mé? az előbb lehetett... mondtam is h na nem!!!! ha ÉN azt mondom h nem, akkor az NEM, mert itthon egyedül nekem kell majd vele bírkózni, apa melózik.... én gond nélkül leoltom anyut... meg kutya dolog, 2X nekem ugrott már az a dög, és anyuék, meg gyere ide kutyus barátkozzatok...de ne! mert nem bízom a kutyában!!! és ebből sértődés is volt, mert nem bánt...nem a f.szt nem! :S szóval nálunk ebből nincs vita tárgya... vagyis néha, de úgyis az van amit ÉN akarok, mondok én vagyok az anyja, ha nem tetszik, akkor nem kell unokázni....!!! nah ekkor már átgondolja, és visszafogja magát. csúnya nem csúnya, ez van.
2011. ápr. 14. 12:48
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Szia! Itt nincs mese le kell állítani. Az én anyukám a hozzátáplálás kezdetekor piszkált, hogy mikor adok már neki valamit. Ő már 3 hósan mandarin levet akart neki adni. Persze nem engedtem. Olyanokat vágott a fejemhez, hogy még 2 évesen is a tápszert fogja enni, mert nem adok neki mást. Meg hogy miért nem adok babámnak gyümölcslevet? Könyörgöm még csak 3 hós volt. Falnak mentem tőle. Egyszer betelt a pohár és megmondtam, hogy szeretném én eldönteni hogy mikor és mit adok a lányomnak. Ő kiélte az anyaságát 27 éve én meg most szeretném. Most én vagyok az anya, ő meg a mama. Ennyi. Azóta nem szól bele, de azért néha próbálkozik és ha mondom hogy NEM akkor leáll. :) Egyébként 3,5 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást de nem mandarinnal, hanem almával és így tovább szép fokozatosan. Most 6 hós kislányom és rá merem bízni, mert tudom nem eteti meg olyannal amit nem engedek.

Neked is csak az javaslom, beszéld meg vele, mert ebbe nemsoká bele őszülsz. Hátha megértené.

2011. ápr. 14. 12:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Nálunk ez ilyen lelki terror szinten megy.Ha megjegyzem hogy nem kéne,vagy idegesebben visszaszólok,akkor megsértődik,és kiderül hogy én vagyok az idegbeteg.
2011. ápr. 14. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
az én anyám is kikészít,de nem ettől talán pont az ellentéttől.Az unoka csak addig jó amíg mosolyog,amíg nevet,amíg szót fogad,ha dacos,,már rossz,rosszul nevelt stb.Nem tud rá vigyázni ,mert az első fél órában óriási kiabálás biztos van,ordibál a gyerekkel,veszekszik vele,és aztán panaszkodik nekem mint egy 5 éves,hogy csak azért volt,mert nem akarta odaadni a poharat.2 éves,de még 1 mesét nem olvasott neki,egy fél óra játék nem sok annyit nem játszott vele,ha rá hagyom hogy együtt legyenek,és fél óra múlva visszamegyek,anyám a szobába ül olvas,hát a gyerek,jaa... hááát nem is tudom.Tele van a lakás gyógyszerekkel,olyan dolgokkal amik nem gyerek elég való ő meg rá se néz,nem is érdekli,de állítólag imádja.Ha kimegyünk az udvarra oda ki jön,de ott se játszik vele,ha rá szolok valamiért anyám utánoz,pl.dobd le azt a téglát,anyám:dobd le azt a téglát,Én:gyere ide megtörlöm a kezed,anyám:gyere ide megtörlöm a kezed..Ez megy de tényleg.és még sorolhatnám.De tudod én ezen már csak nevetek,és teszem a dolgom.Elkönyveltem,hogy anyámra nem számíthatok semmilyen téren segítségben,a dolgait meg elengedem a fülem mellett.ha idegesítem magam,csak magamnak ártok.megváltoztatni nem lehet,el kell fogadnom,és úgy élnem az életem ahogy nekünk jó.
2011. ápr. 14. 12:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az én anyámról írtál volna. Ő is előszeretettel alkalmazza a lelki terrort. Ennek köszönhetően annó az 1 hónapos unokáját nem látta 3 hétig, mivel összevesztünk én úgy döntöttem, hogy nem fogok megint én meghunyászkodni, ő meg annyira meg volt sértve, hogy nem keresett. Szerencsére, legalább volt 3 hét nyugi.

Mivel nekem a tejem is csökkent minden ilyen okoskodásából kiinduló vita után, én közöltem vele, hogy átjön, mosolyog, babázik ennyi. Ha segítséget kérek akkor segítsen, ha meg valami nem tetszik neki azt tartsa meg magának, ha látni akarja az unokáját.

Azóta is persze néha-néha bepróbálkozik ezzel-azzal, de ha látja, hogy nem értek vele egyet, akkor már nem ragozza tovább.

Kitartást Neked!

2011. ápr. 14. 13:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

bosszantó lehet. 1-2 dolog ismerős volt... de nálunk enm ilyen durva a helyzet.

szerintem a legfontosabb, hogy magadban tedd tisztába a kérdést. te már felnőtt vagy, anyuka vagy, innentől kezdve ugyanannyira értesz a gyerekhez, mint a mamád. hadd mondja el a véleményét, de a döntés a tiéd! ha nem értesz vele egyet, akkor ne fogadd emg a tanácsát! ebből, amit leírtál az jött le, hogy ő addig tömi a fejed, amíg eléri, hogy úgy csináld, ahogy ő gondolja jónak. egyszer kéen következetesen leszoktatnod erről. higgadtan, szeretettel elmondani, hogy szerinted nincs szükség a plusz nadrágra, köszönöd a tanácsot, de a saját tapasztalatodra, ösztönödre akarsz hallgatni.

ezt párszor lejátsszátok, utána már nem fog beleszólni.

(nálunk is hasonlóan erőszakos anyu, 3an vagyunk lányai. az egyik tesóm mindig enged az akaratának, és még most is az őrületbe kergeti anyu, mert addig győzködi, amíg az lesz, amit a fejébe vett. én párszor lemeccseltem vele, megmondtam, hogy én így szoktam, azóta nekem csak tanácsot ad, de nem erőszakoskodik. a másik tesóm konkrétan leteremtette, vele meg "laposkúszásban" beszél, nem is nagyon mondja a véleményét.)

2011. ápr. 14. 13:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi,máris jobban érzem magam:-)
2011. ápr. 14. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem is bírtam végigolvasni,hát még milyen lehet mindezt kibírni!Amellett,hogy aggódnak az unokájukért,még azt is gondolják,hogy ők sokkal jobban csinálnák.Kicsit az anyákat is nevelgetni kell,ez pedig a gyerekük dolga,azaz a tiéd.Én ezt már rég megtettem,talán erre való a kamaszkor,s persze majd mi is megkapjuk a magunkét.Mindenesetre néhány kivételes esettől eltekintve anyám már hagy önállóan élni,hisz felnőtt ember vagyok.Erre finoman te is felhívhatod a figyelmét.Talán egy kicsit rosszul esik neki,de biztosan elismeri majd,hogy igazad van.Nehéz lehet belátni,hogy felnőtt gyermekünk életében már nem nekünk jut a főszerep,de a dolgunk,az önállóságra nevelés.S ha beleszólunk mindenbe,akkor milyen "munkát" végeztünk?
2011. ápr. 14. 23:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Én esküszöm hogy nevelgettem,durván és finoman is de őt nem lehet!!!Nem vagyok az a mulya tipus,aki nem mer szólni,nehogy azt gondoljátok.Abszolút nem fogadja el a kritika semilyen formályát,minél szebben mondom és minél inkább igazam van,ő annál idegesebb tőle.
2011. ápr. 15. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!