Ha babám szopizik, akkor túl lehet etetni? Túl tudja magát enni? Igény szerint szoptatom.
Szia! Lehet, hogy soknak tűnik ez a mennyiség, de ha azt veszed, hogy más babák kb. 20-25 percig szopiznak alkalmanként, még jó, hogy ők kevesebbet esznek. Szerintem túletetni nem tudod, illetve ha mégis túl sokat enne, úgyis kihányná.
Viszont szerintem nem tesz jót egyikőtöknek se, hogy 1 órát szopik alkalmanként. Ő ellustul, neked meg teljesen felázik a melled. Ráadásul biztos, hogy közben sokat pihen, és csak "lóg a cicin". Ezen talán lehetne változtatni. Szvsz.
Ma már írtál ki egy hasonló kérdést ugye?:)Írtam oda is:)
Nyugi, az én babám mindig extra sokat evett,200-250, volt hogy 300ml!!és nem volt még 3 hónapos se!
Ha túleszi magát akkor majd kibukizza a felesleget, ezt nem tudod kontrollálni.
anyatejes babát nem lehet túletetni!
inkább arra figyelnék, hogy ne egyszerre egyen sokat, hanem többször kevesebbet, hogy ne terhelődjön a ksi pocakja.
Tudom, hogy nem tudja feláztatni, mert már beedződtek :-) Meg két ciciből etetem, így eloszlik az 1 óra.
Az nem baj, ha minden evés után bukik? Hol többet, hol kevesebbet, de szinte mindig bukik.
És hogy egyen többször keveset?
Egyik korábbi válaszoló vagyok, túl lehet etetni!Ahogy írtam nekem volt, hogy fél óra alatt evett 250 ml-t(volt hogy 20 perc alatt 200at) amiből bukott rendesen!Nem vehettem le 10 percenként méricskélni, és nem mondhattam, hogy na a mérleg szerint eleget ettél, többet nem adok!
Esetleg azt megpróbálhatod, hogy ha látod, hogy már csak cumizik, vagy nem is igazán eszik kb 25 perc elteltével, akkor leveszed, meglátod mit szól.De ha azt az 1 órát viszonylag intenzíven tölti el a melleden, és utána jól van, a bukásokat leszámítva és így jó a napotok, így jó a napja, akkor szerintem ne bolygasd csak azért mert kevesebben kéne szopiznia.Ez az időszak el fog múlni!Nekem is rengeteget bukott a babám, nem tudtam vele mit csinálni.Mos, hogy fél éves és nagyon érdekli a világ kb 10 perceket szokott szopizni, és annyival elvan.
Szóval ha nincs semmi komolyabb oka, hogy 20 perc után elvedd tőle a cicidet(mondjuk tesó, akivel szintén foglalkozni kell, vagy mennetek kell valahova), hanem már így beállt egy napirend féleség, ami mind kettőtöknek jó, akkor szerintem hagyd.Tényleg nem olyan sok idő és úgyis változnak majd még a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!