Nagy baj ha a 10 hónapos koraszülött ikreim nem ülnek még és nem másznak?
Szóval 2 hónappal születtek hamarabb. A dokinőnk elküldött minket a neurológiára, és ott sem kaptam választ semmire. Szerintük már ülniük kéne.
Szerintetek?
szerintem is kellene már ülniük, ha mászni épp nem is. ez most biztos nem túl megnyugtató a számodra. de nem látunk át a gépen, vagy bíztatunk és azt mondjuk, nyugi nincs baj, majd fognak ülni mászni, mindent, te meg elülsz otthon nyugodtan, és lehet, hogy közben meg van vmi gond és csak egy kis fejlesztésre kellene járni velük, hogy minden rendben legyen. nem értem, hogy koraszülött gyerekekkel miért kell várni, miért nem lehet mondjuk fél éves korban is kivizsgáltatni őket neurológián? ha baj van, már lehet is kezelni, ha nem tapasztalnak semmi problémát, akkor mindenki boldog, megyünk tovább.
amúgy a szülés körül volt gond? oxigénhiány pl.? vagy utána a vizsgálatoknál utaltak már korábban rá, hogy előfordulhat egy kis lemaradás? mert rendben van, hogy előfordulhat, de akkor illene anyukát továbbküldeni gyógytornászhoz a picikkel.
Nem tudnak egyedül felülni vagy nem ülnek meg ha ülteted őket?
Fiam 38 hétre 3500 gr-mal született (tehát teljesen átlagos paraméterekkel) és 10,5 hónaposan kezdett mászni, ezzel egyidőben ült fel magától. Előtte ha ültettem, kicsit elvolt és már ment is hasra, úgy játszott vagy kúszott. Ezek után rohamtempóban ment minden, 2 hónap múlva már ment egyedül.
Megnyugtatásképp vidd el őket gyógytornászhoz, de könnyen lehet h még nem akarnak mászni, aztán meg majd szaladhatsz utánuk!
Az én kisfiam a 40. héten érkezett, tehát nem volt koraszülött, viszont meconiumos volt a magzatvíz és oxigénhiánnyal született. Lassan 6 hónapos és még nem forog. Már hónapok óta érzem, hogy valami nem stimmel, mert látom, hogy erölködig, mégsem sikerül, már 2 hónapja. Ha panaszkodtam, mindenki (rokonok, védőnő, doki)csak legyintett, hogy lusta, meg, hogy ne akarjak csodagyereket. Havonta járunk neurológiára is, ott meg egészen mostanáig csak mondogatták, hogy ezt kéne csinálnia, meg azt kéne csinálnia. Most jutottunk el odáig, hogy vigyem Dévény-tornára. Ott kiderült feszesek az izmai.
Szóval ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ne hallgass senkire, ne nyugtasson meg, ha doki csak legyint, mert az anyai megérzésnél nincsen erősebb dolog.
Vidd el őket és mutasd meg egy Dévényesnek. Abból baj nem lehet, de bármit is mond, meg fogsz nyugodni. Ha nincs gond akkor azért, ha pedig esetleg van, akkor meg segíteni fog!
második válaszoló vagyok. ha már küldtek titeket konduktorhoz, akkor egyértelműen szükségetek van segítségre. nem elég megmutatni az anyukának,hogy ő mit csináljon, illene a szakembernek kezelnie is a babákat. ha van lehetőséged dévény tornára vinni őket, akkor oda, ha nincs rá lehetőségetek, akkor keress egy gyógytornászt, SEGÍTENI FOG!!!
kérj egy beutalót gyógytornára, akkor legalább ingyen van.
gyógytornász anyuka vagyok, ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!