Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatnátok kisgyerekeiteknek...

Beadatnátok kisgyerekeiteknek az agyhártya gyulladás elleni oltást? Nem veszélyes?

Figyelt kérdés
Arra gondolok ami támogatva 2000ft örül van.Ha jól emlékszem a C tipusú.Véleményeket és ellen véleményeket is írjatok.
2011. ápr. 13. 06:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én is beadattam 15 hónapos oltáskor.Hát elég beteges volt utánna 3 hétig.Talán már most szedjük össze magunkat.

Hogy az oltástól volt-e nem tudom!

2011. ápr. 13. 08:22
 12/20 anonim ***** válasza:
11%

Látom piros kézre számíthatok.

A fiam 4 éves múlt, és mi bizony nem adattuk be. Nem is ajánlotta a doki, de ha megtette volna sem adatjuk be.

A nem kötelező oltások közül egyedül a bárányhimlő ellenit kapta meg, de abból is csak egyet, hogy elkaphassa, de sokkal enyhébb lefolyású legyen.

Szerintem rossz ennyi oltással "tömni" a gyerekeket, régen okkal tették, de azóta rengeteget fejlődött az orvostudomány, és amibe régen belehaltak a gyerekek, azt ma már javarészt egy hét alatt meg lehet gyógyítani, míg az oltás mellékhatása örökre szólhat.

Távol álljon tőlem, hogy bárkit riogassak, tényleg! De az unokaöcsémnek a 15 hós oltás egyik mellékhatásaként begyulladt valamije (nem tudom mije, már elfelejtettem, rég volt, sajnálom), és annak mellékhatásaként cukorbeteg lett. Persze ez nagyon ritka, nem is hallottam még a környezetemben mást, de akkor is, a szüleit pont nem érdeklik a számok, ha az ő fiukat kell másfél éves korától örök életére inzulinozni.

A kisfiúnak azóta született egy öccse, és elhúzták az oltásait (rengeteg papír kellett hozzá), a 2 hós oltást 11 hónaposan kapta meg.

Nézzétek meg a nemzetközi oltási rendeket, sok helyen feleennyi oltás sincs, mint nálunk, mégsem hal meg több gyerek.

De ez csak az én véleményem, mindenki bízza a lelkiismeretére, sajnos 100%-os biztonságot senki nem tud nekünk garantálni, akár beadatjuk azt az oltást, akár nem.

U.i.: Amit a legfeleslegesebbnek tartok, az az influenza elleni oltás. Nem rosszabb, mint egy megfázás, és csak egy tipus ellen oltanak, holott többféle van, és azok is mind mutálódnak évről évre...

2011. ápr. 13. 08:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét gyermekem be van oltva.A fiam 4 éves lesz júliusban,kislányom pedig 2 múlt és amikor voltunk a 2 éves státuszvizsgálaton,megkapta az emlékeztető oltást is.Nekünk ajánlotta a gyerekorvosunk és úgy voltam vele,ezt beadatom nekik,nem bántam meg,mert mostanában sok agyhártyagyull. esetet lehetett hallani a tévében.A nem kötelezőkőn kivül még a prevenart adattam be nekik,semmi mást.A többi úgy gondolom felesleges.Minek oltassam be bárányhimlő meg egyéb ellen,akkor mitől erősődik az immunrendszere?Sztem előbb-utóbb a bárányhimlő várható lesz,mert a fiam ovijában is volt már bárányhimlős gyerek,igy a gyerekem is hazahozza akarva-akaratlanul.
2011. ápr. 13. 08:50
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is beadattam.Semmi baja nem volt utána.Szerintem ez hasznosabb oltás,mint a bárányhimlő elleni.
2011. ápr. 13. 09:31
 15/20 anonim ***** válasza:
En kulfoldon elek es itt automatikusan adjak mar az elso hetekben valamikor (vagy a 8 hetes vagy a 16 hetes oltasnal pontosan nem emlekszem), meg sem kerdezik, hogy akarod vagy sem. Szerintem igenis fontos meg rengeteg gyerek hal meg agyhartya gyuladasban. Az a gond, hogy mire eszreveszed addigra sokszor mar keso mert nagyon hamar ol ez a betegseg. Orak lefolyasa alatt. En atestem rajta gyerekkoromban es szerencsere szovodmenye sem lett. Edesanyam nagyon gyorsan eszrevette es szaladt velem surgossegire. Ha par oraval kesobb er oda mar nem kell engem kezelni. :( 2 hetig fekudtem sotet szobaba, feny nem erhetett, gyogyszereztek, szuriztak. Szinte emlekszem mindenre. 4-5 eves lehettem??? Annak ellenere, hogy en tuleltem tobb mint 25 eve orulok, hogy a kisfiam be van oltva.
2011. ápr. 13. 10:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves 8:38asnak ajánlom az alábbi cikket:

[link]

Kérdezőnek:

Én beoltattam mind a 2 lányom. Egyiknél sem volt semmilyen szövődménye az oltásnak.

2011. ápr. 13. 10:58
 17/20 anonim ***** válasza:

En meg ezt a videot ajanlom. :(

http://www.youtube.com/watch?v=rJcEEy_2i5w

2011. ápr. 13. 11:33
 18/20 anonim ***** válasza:

[link]

Mindenkinek saját szívügye, de azért azon gondolkozzatok el, hányszor adtak az orvosok a kezetekbe betegtájékoztatót, mielőtt beoltották az adott anyaggal a gyerkőcöt. Én egyszer sem kaptam.

[link]

[link]

8:38-as

2011. ápr. 13. 12:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Én beadattam,nem okozott semmi problémát.
2011. ápr. 13. 13:02
 20/20 anonim ***** válasza:

Kicsit OFF:

8:38asnak. Mi mindig megkapjuk a tájékoztatást az oltás előtt. A lehetséges szövődményekről, arról, hogy mi ellen véd, esetleg az adott betegségnek milyen szövődményei lehetnek.

Pont az agyhártya gyulladás elleni oltás az, amit te váltasz ki a gyógyszertárban, tehát nálad van az oltóanyag, benne a betegtájékoztató...

ON: Én beadattam a fiamnak, semmi baja nem lett tőle. Ezen kívül még a prevenart kapta meg, a bárányhimlő ellenit nem akarom beadatni, azt feleslegesnek tartom. A kullancs ellenit jövőre beadatjuk, mert sokat járunk kirándulni, erdőben, túrázni...

2011. ápr. 13. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!