Beadatnátok kisgyerekeiteknek az agyhártya gyulladás elleni oltást? Nem veszélyes?
Én is beadattam 15 hónapos oltáskor.Hát elég beteges volt utánna 3 hétig.Talán már most szedjük össze magunkat.
Hogy az oltástól volt-e nem tudom!
Látom piros kézre számíthatok.
A fiam 4 éves múlt, és mi bizony nem adattuk be. Nem is ajánlotta a doki, de ha megtette volna sem adatjuk be.
A nem kötelező oltások közül egyedül a bárányhimlő ellenit kapta meg, de abból is csak egyet, hogy elkaphassa, de sokkal enyhébb lefolyású legyen.
Szerintem rossz ennyi oltással "tömni" a gyerekeket, régen okkal tették, de azóta rengeteget fejlődött az orvostudomány, és amibe régen belehaltak a gyerekek, azt ma már javarészt egy hét alatt meg lehet gyógyítani, míg az oltás mellékhatása örökre szólhat.
Távol álljon tőlem, hogy bárkit riogassak, tényleg! De az unokaöcsémnek a 15 hós oltás egyik mellékhatásaként begyulladt valamije (nem tudom mije, már elfelejtettem, rég volt, sajnálom), és annak mellékhatásaként cukorbeteg lett. Persze ez nagyon ritka, nem is hallottam még a környezetemben mást, de akkor is, a szüleit pont nem érdeklik a számok, ha az ő fiukat kell másfél éves korától örök életére inzulinozni.
A kisfiúnak azóta született egy öccse, és elhúzták az oltásait (rengeteg papír kellett hozzá), a 2 hós oltást 11 hónaposan kapta meg.
Nézzétek meg a nemzetközi oltási rendeket, sok helyen feleennyi oltás sincs, mint nálunk, mégsem hal meg több gyerek.
De ez csak az én véleményem, mindenki bízza a lelkiismeretére, sajnos 100%-os biztonságot senki nem tud nekünk garantálni, akár beadatjuk azt az oltást, akár nem.
U.i.: Amit a legfeleslegesebbnek tartok, az az influenza elleni oltás. Nem rosszabb, mint egy megfázás, és csak egy tipus ellen oltanak, holott többféle van, és azok is mind mutálódnak évről évre...
Kedves 8:38asnak ajánlom az alábbi cikket:
Kérdezőnek:
Én beoltattam mind a 2 lányom. Egyiknél sem volt semmilyen szövődménye az oltásnak.
Kicsit OFF:
8:38asnak. Mi mindig megkapjuk a tájékoztatást az oltás előtt. A lehetséges szövődményekről, arról, hogy mi ellen véd, esetleg az adott betegségnek milyen szövődményei lehetnek.
Pont az agyhártya gyulladás elleni oltás az, amit te váltasz ki a gyógyszertárban, tehát nálad van az oltóanyag, benne a betegtájékoztató...
ON: Én beadattam a fiamnak, semmi baja nem lett tőle. Ezen kívül még a prevenart kapta meg, a bárányhimlő ellenit nem akarom beadatni, azt feleslegesnek tartom. A kullancs ellenit jövőre beadatjuk, mert sokat járunk kirándulni, erdőben, túrázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!