3,5 hós a fiam, tápszeres, szeretném elkezdeni a hozzátáplálást. Mi az a zöldség, gyümölcs, amit adhatok már neki?
Szia!Én almával kezdtem.Elsőre nem tetszett neki úgyhogy raktam mellé mézet.Majd 1-2napig mézzel adtam, de egyre kevesebbel, majd simán magában.Aztán a banánnal próbálkztunk,de az nem tetszett úgyhogy jött az őszi barack (Kecskeméti üveges).És aztán szépen lassan egyre több minden.Aztán a boltokban vannak már 4hós kórtól tejpépek, és avval lehet eyszerűbb bevezetni a gyümiket.Belereszeled és egyre többet adsz neki.Ilyenről is hallottam már.
A mézzel csak annyi hogy vigyázz mert azt mondják allergizál.Az én kisfiamnak nem lett baja.
Jó babázást, és sok sikert a gyümikhez. :)))
Alma, alma-őszibarack, alma-banán (a banánnal vigyázz, hasfogó), krumpli, s.répa, sütőtök.
Almalével, majd reszeltalmával kezdj, utána keverheted őszibarackkal.
a tudomány mai állása szerint 4 hónapos korig nem ajánlott, de ha szeretnéd akkor nyugodtan. :)
először leveket adj neki, alma levét, ilyesmi. aztán pár nap után alma, barck, banán... szépen sorban, fokozatosan.
Az én babám nem rajongott egyik gyümölcsért sem (eddig), így az első pár sikertelen kóstolgatás után kapott egy kis sárgarépát, az tetszett neki.
Amúgy gyümölcs: alma, őszibarack (banánra azt mondják, h csak a bébiételes jó még ilyenkor)
Zöldség: sárgarépa, sütőtök, burgonya (paradicsom szintén csak bébiételben).
Köszönöm a válaszokat. Még egy hetet várok, s akkor már csak 1 hét hiányzik hogy betöltse a 4 hónapot, akkor kezdem. Csak szeretnék felkészülni.
Csak az almát kell lé formájába kóstoltatni, utána a többi gyümölcsöt már adhatom egyből?
3. vagyok
én almalevet meg körtét adtam neki, fintorgott tőlük még 1 hét után is. aztán gondoltam egyet és egyből alma-répa HIPP péppel indítottam, 2 kanállal. na az tetszett neki, nem kis szinten.
szia! az én 4 hónapos babám az almát nem bírta, de az őszibarackot imádja és nem fáj tőle a pocija. én azért kezdtem el a hozzátápit, mert nagyon szorulásos a kicsim a tápszertől. 1 hét múlva 5 hónapos, minden nap kap pár kanál barackpürét, de mást még nem.
szóval ha az alma nem jön be, nyugodtan próbáld a barit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!