Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5 hós a fiam, tápszeres,...

3,5 hós a fiam, tápszeres, szeretném elkezdeni a hozzátáplálást. Mi az a zöldség, gyümölcs, amit adhatok már neki?

Figyelt kérdés
2009. febr. 28. 20:01
 1/7 anonim ***** válasza:
36%

Szia!Én almával kezdtem.Elsőre nem tetszett neki úgyhogy raktam mellé mézet.Majd 1-2napig mézzel adtam, de egyre kevesebbel, majd simán magában.Aztán a banánnal próbálkztunk,de az nem tetszett úgyhogy jött az őszi barack (Kecskeméti üveges).És aztán szépen lassan egyre több minden.Aztán a boltokban vannak már 4hós kórtól tejpépek, és avval lehet eyszerűbb bevezetni a gyümiket.Belereszeled és egyre többet adsz neki.Ilyenről is hallottam már.

A mézzel csak annyi hogy vigyázz mert azt mondják allergizál.Az én kisfiamnak nem lett baja.

Jó babázást, és sok sikert a gyümikhez. :)))

2009. febr. 28. 20:09
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Alma, alma-őszibarack, alma-banán (a banánnal vigyázz, hasfogó), krumpli, s.répa, sütőtök.

Almalével, majd reszeltalmával kezdj, utána keverheted őszibarackkal.

2009. febr. 28. 20:10
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

a tudomány mai állása szerint 4 hónapos korig nem ajánlott, de ha szeretnéd akkor nyugodtan. :)

először leveket adj neki, alma levét, ilyesmi. aztán pár nap után alma, barck, banán... szépen sorban, fokozatosan.

2009. febr. 28. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Az én babám nem rajongott egyik gyümölcsért sem (eddig), így az első pár sikertelen kóstolgatás után kapott egy kis sárgarépát, az tetszett neki.

Amúgy gyümölcs: alma, őszibarack (banánra azt mondják, h csak a bébiételes jó még ilyenkor)

Zöldség: sárgarépa, sütőtök, burgonya (paradicsom szintén csak bébiételben).

2009. febr. 28. 20:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Még egy hetet várok, s akkor már csak 1 hét hiányzik hogy betöltse a 4 hónapot, akkor kezdem. Csak szeretnék felkészülni.

Csak az almát kell lé formájába kóstoltatni, utána a többi gyümölcsöt már adhatom egyből?

2009. febr. 28. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
61%

3. vagyok

én almalevet meg körtét adtam neki, fintorgott tőlük még 1 hét után is. aztán gondoltam egyet és egyből alma-répa HIPP péppel indítottam, 2 kanállal. na az tetszett neki, nem kis szinten.

2009. febr. 28. 20:27
 7/7 anonim ***** válasza:
92%

szia! az én 4 hónapos babám az almát nem bírta, de az őszibarackot imádja és nem fáj tőle a pocija. én azért kezdtem el a hozzátápit, mert nagyon szorulásos a kicsim a tápszertől. 1 hét múlva 5 hónapos, minden nap kap pár kanál barackpürét, de mást még nem.

szóval ha az alma nem jön be, nyugodtan próbáld a barit!

2009. febr. 28. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!