Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig szeretik a babák az, ,...

Meddig szeretik a babák az, , idegeneket, ,?

Figyelt kérdés
9 hónapos babám mindenkire mosolyog,mindenkit szeret...ezt sokan furcsállják,azt mondják,ebben a korban ez furcsa.tényleg így van?én annyira örülök,hogy ilyen mosolygós mindenkivel:)de a szorongás viszont megvan nála is,egész nap jön utánam mindenhova:)
2011. ápr. 5. 13:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom is ilyen barátságos volt, és most is az (2,5 éves). Mindenkivel egy per alatt lepaktál, azonnal beszélget, teljesen természetes és fesztelen módon köt ismeretséget bárkivel. Kb 5 perc alatt mindenkit megnevettet és úgy cseveg mintha húsz éve ismerné az illetőt... Ő ilyen. Én nem bánom, szerintem nagy hasznára lesz a későbbiekben is, hogy bárkit kenyérre ken percek alatt.

A fiam is barátságos, de nem ennyire. Ő most 13 hós, nem nagyon tartott az idegenektől sosem, ha ott voltam én vagy a férjem vagy a nővére kézközelben. Szintén vigyorog mindenkire, sokan fel is vehetik, magyaráz mindenkinek, mostanában rászokott, hogy a nőkre valahogy másképp bazsalyog, valahogy édesebben...a férfiakkal meg inkább heverkodóbb. Ő is el tudja adni magát, annyi szent.

Egyiküknél se m volt meg az a tipikus idegenektől való tartás, sírás vagy ilyesmi. Bátran mehettem vadidegenek közé is.Szerintem ez leginkább habitusfüggő, a keresztfiaim közül a kisebbik már azért el tudta sírni magát, ha egy idegen ránézett (értsd: két másodperces szemkontaktus teremtődött köztük), a nagyobb is távolságtartóbb volt idegenekkel. Az unokahúgomnak is volt egy idegenektől-sírós korszaka kb egyéves kora előtt valahogy, de hamar elmúlt, ő is barátkozóbb tipusú gyerek volt.

2011. ápr. 5. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Én kislányom 6 hónapos és ő is mindenkire mosolyog aki benéz a babakocsiba. De ha már kézbe is akarják venni azt nem díjazza. :) Nem mindenkinél marad meg. Pl apósomnál 2 perc és sírva fakad. De ha a kezembe van, akkor rá is mosolyog :)
2011. ápr. 5. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:
szia, a barátnőm kisfia, most épp nem szereti az idegen dolgokat, idegen helyeket (konkrétan üvölt tőlük, most 19 hónapos, ez pár hónapja van), de kimondodtt idegen-parája sose volt, mindig is vigyorgott az idegenekre, sőt az idegen idős nénikkel elmegy kézenfogva sétálni. ami a szememben furcsa, mert az enyém 4 hónapos korától kezdve viszolygott az idegenektől, és mire kinőtte a szep. szort, addigra se szerette meg, ő nem szokott idegenekkel bratyizni, persze már nem rémüldözik meg visít, de gyanakvó típus, idegennel meg pláne nem menne kézenfogva sehova (2 éves 3 hónapos a kislányom).
2011. ápr. 5. 13:42
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.örülök,hogy ilyen és akkor ezek szerint ez normális is:)megnyugodtam
2011. ápr. 5. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!