Mi számít a babáknál hőemelkedésnek?
37,5 felett
38 felett láz
persze levonva
Szeretnék eloszlatni egy nagy tévhitet:
NEM KELL LEVONNI SEMMIT,ha a fenékbe méred a hőt!!!!!!!!!!!!
Én nővér vagyok és egyszer kegyetlenül leszúrt a főnököm(Fertőző osztályon dolgozok amúgy).Egy anyuka jött ki a nővérállomásra,mondta,hogy lázas a gyereke.Kérdeztem,hogy mennyit mért,megmondta az értéket.Mire én közöltem vele,hogy levonva az 5-öt,akkor nem is lázas.Mivel én is úgy tanultam,hogy le kell vonni.
Főorvos úr pont ott ült a nővérállomáson,hallott természetesen mindent.Ki is kelt magából,hogy mi ez a levonogatás???Ki mondta ezt a hülyeséget..........stb.
Hiába mondtam,hogy nekünk így tanították......hasztalan volt.Elmagyarázta az anyukának is meg nekem is,hogy nem kell levonni,felejtsük el ezt a baromságot(szó szerint idéztem a főnököt).Nem értette,hogy az iskolák miért tanítják így.Rendesen felhúzta magát.
Aztán pár hónapja beteg lett a gyerek,vittem le a dokihoz.Mondtam neki is az ominózus esetet és ő is egyet értett a főnökömmel.
Szóval:NEM KELL VONOGATNI SEMMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy nálunk a főorvos úr 38 fok alatti hőre nem engedi,hogy adjunk lázcsillapítót a gyerekeknek.
Igen,NE vonjál le semmit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kérdezd meg a ti orvosotokat is erről,kíváncsi vagyok,mit gondolhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!