Általánosságban mikor mehet a baba a mózes kosaras babakocsiból az ülő, sportkocsiba?
ha teéjesen dönthető a sportkocsi, akkor kb.4 hótól (van olyan, aki kinövi a mózest).
a mi lányunk 6 hós kora óta van sportkocsiban (ez is dönthető). ülni még most sem tud, pedig lassan 9 hós.
Az én lányom 3 hónapos és elég gyorsan nő, mert ha a mózesben szépen be van csomagolva akkor pont végig ér.Elővettem hát a sportkocsit ami 175 fokban dönthető és tettem egy plédet a gerince alá.Nem hiszem, hogy baja lenne tőle, hiszen a hordozóban meg szinte ülő testtartásban van (mondjuk abban nincs sokat).Nagyon élvezi, hogy nézelődhet :)
2 nap után vissza kellett raknom a mózesbe mert hűvösebb volt, de nagyon nem tetszett neki, hogy nem tud nézelődni.
Természetesen ha olyan idő lenne még akkor a mózest használnánk de így szerintem szükségtelen.A sport babakocsi meg téliesíthető, így ha hideg van akkor is tudjuk használni és természetesen eszembe se jut felültetni benne.
nekünk a gyógytornász azt javasolta, hogy 7 hótól (amikor már felhúzta magát, és támaszkodva ült) már vihetem a sportkocsiban 45fokban döntve. viszont ha nyeklik oldalra (mert elfáradt), akkor döntsem vissza fekvésbe.
ha a tiéteket nem lehet fektetni, akkor jobb, ha csak rövid időkre használod a babakocsit, amíg megtanul ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!