Családi házas anyukák! Mennyit vagytok kint naponta másfél-két évesetekkel ebben a jó időben?
Én úgy csinálom a házimunkát, hogy este előkészítem a másnapit, vagy teljesen megfőzök 8 után, amikor már alszik.Kétnaponta főzök.Ha délután alszik, akkor pedig takarítok.
Csak azért néznek rám furin, mert a szomszédaim nincsenek kint a gyerkőceikkel ennyit.Délután 1-másfél órát, és kész.Én meg örülök, hogy jó idő van, és nem kell a lakásban possadni.
Ahhoz képest, hogy falunk lakunk alig találkozunk babákkal az utcán.
Mi is csak aludni és enni jövünk be. És nem kelek hajnalban, ált. a fiam kelt. (Ma is odamászott hozzám, és az orromat nyomkodta, hogy mikor kelek már fel, ez volt fél 8kor).
Felkelünk, még az ágyban megissza a kakaóját, addig az ő ágyát rendbe rakom, beágyazok, kikészítem a ruháját. Peluscsere, öltözés. Kicsit szaladgál a házban, addig én beágyazom a mi ágyunkat, ha kell gyorsan felporszívózok. Ablak kinyit. Ha kell, akkor mosunk, de nem minden nap, 2-3 naponta. Együtt betesszük a ruhákat a gépbe, ő bekapcsolja, és már megyünk is ki, mert már üti az ajtót. Legkésőbb fél 9kor már kint vagyunk. Ha kell, lemegyünk a boltba.
Délbe behozom, kézmosás, ebéd, kis tévénézés, és alvás. 2-2,5 óra.
Amíg alszik, megfőzök másnapra, de úgy, hogy 2 napra elég legyen. Mosogatok, felseprek, felmosok.
Ha felébred, akkor már megyünk is ki, kint megeszik egy péksütit, vagy tejszeletet. Esetleg lemegyünk a játszótérre, bár ritkán, mert itthon is van. Motorozik az utcán, bújócskázunk, állatokat etet, fogócskázunk, hintázik, homokozik, csúszdázik...
Fél 7-7 körül jövünk be, mosakodás, evés. 8kor megy fürdeni, fél 9kor alszik.
Nagytakarítás, ablakpucolás, portalanítás hétvégén, mikor apa itthon van, mert az ablakpucolás az ő feladata, de általában a nagytakarítást is ő jobban szereti csinálni. De ha nem ő csinálja, akkor ő van kint a gyerekkel egész nap.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 04-01 23:14
Tényleg irigylem azokat akik szinte egész nap kint tudnak leni a gyerekekkel. Nekem ez egy hétből 1 nap adatik meg. Az én férjem nem takarít, a lányomat is mindig nekem kell rendezni, ez van, akinek a férje megpuculja az ablakot is, meg nem főz, hanem rendel.... na az örüljön! Én rám hárul minden házimunka, nem viszem én túlzásba, de 2-3 naponta muszáj porszívózni, mert látszik a por, szösz és engem zavar, mert a lányom is észrevesz mindent! Én nem tudom kiengedni egyedül, mert nem gyerekbiztos az udvar és háziállatok is vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!