Szoktatok trükközni a babátok kajájával? Például belecsempészni olyan dolgokat, amiket egyébként nem eszik meg?
Én is ezt csinálom. 2 éves múlt a lányom.
Nálunk répamánia van. Ha azt akarom, hogy husit is egyen és tésztát is, akkor a répák mögé dugdosom (pl egy húslevesnél).
Ha azt akarom, hogy tojást egyen, akkor beleturmixolom neki a spenótba.
Szereti a rizst, a husikat is olyan picire szoktam marcangolni,mint a rizs, így nem veszi észre.
Úgy adom neki a krémtúrót, hogy azt mondom, pudingot eszik. Ugyanez a joghurt, ha azt mondom,ez gyümölcsös puding, akkor megeszi.
Nincs ezzel semmi baj szerintem.
Szerintem szabad, nem hagyhatjuk, hogy csak azt egye, amit szeret, mert az én fiam pl. ennyi erőből tésztát enne tésztával.
Én a zöldségekkel szoktam trükközni, mindig csinálok mellé valami finom mártogatós szószt, csak úgy tömik befelé, mert a szósz finom. Anélkül nem ennének zöldséget.
Ha nem trükköznék, akkor csak pudingot enne és tésztát. Így hát azt hiszi mindig azt kap. A zöldségeket meg a húst a tésztaszószba aprítom és úgy adom neki. Olyan lesz mint pl. a bolognai, csak több lesz benne a zöldség. Nálunk is ha joghurtot kap és benne gyümölcsök akkor azt mondom hogy puding, mert akkor megeszi.
A kenyeret is úgy adom, hogy rajta van egy kicsi felvágott, de fordítva adom a szájába hogy ne lássa. Van amikor kiköpi, de van amikor nem veszi észre és megeszi.
Már én is elgondolkodtam rajta, hogy nem ártok-e ezzel, mert így nem fogja megismerni a kaját. Azt hiszi, hogy csak tészta és puding az amit szeret, és a többi ételt nem is szereti, és nem is próbálta ki. De sajnos mást nem tudok csinálni, muszáj változatosan ennie és most csak így tudom elérni. Később ezzel biztos magamnak is nehézséget csinálok, mert hosszú távon fárasztó ezt csinálni.
Nekem is a zöldségekkel kell trükközni...sőt sajnos mostanában minden kajával. Egy ideig ráhagytam, hogy nem eszik aztán az lett vége, hogy egy hétig nem volt kaki, merrt csórinak nem volt mit kikakilnia...úgyhogy mostantól szigorúan enni kell.
Muszáj trükközni, mert sajnos sok gyerek válogatós.
14.49-es vagyok.
Nagyon jó trükköket írtatok. Ha már a recepteknél tartunk én is tudok még néhányat. Az én tésztaimádó kislányom nem enne meg semmit ami nem tészta, a főzeléket sem, így hát a tésztával eszi a főzeléket. A csirkemájat is tésztával eszi, úgy hogy összenyomkodom a májat és a szafttal így szószosabb lesz. Vagy a nokedli tésztába lehet tenni spenótot, vagy más zöldséget pépesítve. A bolognait én is úgy szoktam csinálni, hogy beleteszek mindenféle zöldséget, cukkinit, padlizsánt, répát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!