Mennyire adtok bio ételeket a babátoknak? Gyümölcs, nassolnivaló, bármi érdekel, és ha ilyet adtok, miért, és milyet?
A bio azt jelenti, nem vegyszerezték. Ez nagyon szépen hangzik, csak az a baj, hogy maga a föld tele van mindenfélével, amit a talajvízben feloldódik, ezt pedig felszívják a növények. Vagy akár az esővel is érkezhetnek káros anyagok. Sajnos. Hiába igyekszik az ember a legjobbat adni a gyerekének, amíg nem gondolkodik mindenki egyformán a Föld védelméről! Bár a biogazdaságokban valóban a legkevésbé szennyezettek a növények, és a legegészségesebben tápláltak az állatok. Legalábbis, amit én láttam.
Én annyit próbálok megtenni, hogy nem veszek primőr termékeket a gyereknek, csak ha szezonja van (bár szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a nagyik kertjében sok minden megterem bio módon, vegyszer nélkül termelnek a nagyik), igyekszem elkerülni a kényszerérett dolgokat. Húst nem veszek szuper- és hipermarketben, mert nem mindegy milyen ételen nevelődik fel a jószág, esetleg milyen hormonokkal nyomják tele, hogy gyorsan meghízzon. Inkább egy picit drágábban megveszem a hentesnél, ha már elfogyott a saját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!