Olyan anyuka tapasztalata érdekelne, aki 3 óránként etette már elég kicsi korától a babáját. Hogyan ment a 3 órakénti etetésre szoktatás? Mivel húztad az időt ha előbb kért enni? És ha sírt?
Szia!
Tudnék mesélni...
Én kezdő anyukaként és kis naivként mint a kis angyal tartottam a 3 órát,mert a védőnő is azt mondta,hogy 3 óránként ennie kell a babának és legalább 6x egy nap,és éjjel is..Szoptatni nem tudtam,tápszeres már a 3.héttől kezdve...
Szóval,totál rágörcsöltem,hogy keltegessem a babám,hogy egyen időben.
Majd egyszer aztán a Drágám,(olyan értelmes volt már akkor is),megunta.
Pont jött hozzám a fodrász,de elcsúsztunk az idővel és addig baba az apukájával aludt.Du1.kor evett utoljára és 4-kor kellett volna ennie,fel akartam kelteni,de olyan édesen aludt,hogy nem volt szívem,így magától Ő kelt,5 után nemsokkal,így fél 6.kor evett.
Ez volt 2 hónapos korában,onnantól kezdve eszik csak 5x egy nap,és rá 1-2 hétre már éjjel sem kell fel soha enni,megébred,de a cumit a szájába adom,megsimizem és alszik tovább.
1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást,és most eszik 3 -3,5 óránként 7,10,13,16,19-kor(itt azért vannak csúszások)az ebéd már csak bébikaja,tápszert 180-200ml-t eszik. 6 hónapot betöltötte és teljesen jó a súlya,mert 7930g és 73cm(hosszú baba:-)))
Szóval majd szól a baba ha éhes,és ha elég neki csak 4 óránként enni,akkor jó úgy.Nem kell minden kőbevésett szabályt betartani.
Az én kisfiam 3 és fél hónapos, 1 hónapos korától 3 óránként eszik, minden nap ugyanakkor. Nem én erőltettem rá, ő maga alakította így.
Neki is és nekem is jó, hogy tervezhetőek a napjaink, a kisbabáknak ugyanis fontos a rendszeresség!!!! Egy idő után megtanul annyit enni, amivel 3 óráig elvan.
Lehet lepontozni, de mielőtt lehurrogtok, olvassatok utána.
Lehet, hogy fél órával előbb már éhes, ha nem sír nagyon, kicsit még szoktunk játszani, peluscsere, stb...
Éhezni sosem hagytam, nem tartom drasztikusan a 180 percet!!
De természetesen ez is BABAFÜGGŐ!!!!
Persze nem keltem fel ha tovább alszik, de tegnap kora délután óta így eszünk és azóta nem sír. Eddig végig sírt amíg nem evett és persze utána még jobban, mert már dugig volt tejciivel.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!