Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen tejet adhatok tejérzéke...

Milyen tejet adhatok tejérzékeny kislányomnak?

Figyelt kérdés
A bőrgyógyászati és gasztroenterológiai vizsgálat szerint tejfehérje érzékeny az egy éves kislányom. Mindkét helyen elmondták, hogy egy éves kora után kaphat tejet, de azt nem hogy mégis milyet. Sajnos én meg elfelejtettem rákérdezni. Rizs- vagy szójatejet esetleg?
2011. márc. 26. 17:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát tej alatt alapból tehéntejet értenek, ezért aztán nem értem, hogy ha tejérzékeny, akkor hogy ihat egy éves kora után...Pláne, hogy most 1 éves.

Szója és rizstejet mindenképpen adhatsz neki, állati eredetűt ne.

2011. márc. 26. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Risztejet, szójatejet nyugodtan adhatsz neki, azoknak semmi köze a tejhez. Ezen kívül tofut is kaphat.
2011. márc. 26. 17:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerencsés esetben elmúlik a tejérzékenység. Az öcsém is tejérzékeny volt, egyáltalán nem kapott tehéntejet fél éven keresztül (de még ilyen "nyomokban tartalmazhat" jellegűt sem), utána lehetett újra megpróbálni adni neki. Nekünk szerencsénk volt, addigra már el is múlt a tejérzékenysége, azóta is vígan issza.
2011. márc. 26. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Zabtejet is adhatsz neki.

A szójatejjel vigyázz, mert az is allergizálhat! Erre külön felhívta a figyelmünket a gasztroenterológus.

Kókusztejet is megpróbálhatjátok, ha idősebb lesz. Nagyjából másfél - 2 éves kora körül lehet már kóstoltatni.

Bár érdemesebb lenne visszahívni őket, hogy mire gondoltak, mert a növényi alapú "tejeket" már 1 éves koruk alatt is ihatják a babák, főleg a rizstejet.

2011. márc. 26. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!