Nagy baj, ha 3 hónapos kora óta nem volt csípőszűrésen/vizsgálaton a kisfiam? Lassan 2 éves.
Olvasgattam a neten, onnan jött a gondolat, hogy megkérdezzem. Sajnos beteg kislányról olvastam éppen, aki izomsorvadásos betegségben szenved... Ettől függetlenül több helyen olvastam, hogy 15-18 hónapos korukban viszik a babákat csípővizsgálatra. Hát én nem vittem.
Örökmozgó, fut, lépcsőzik, mozgásfejlődésével korábban sem volt gond, forgott, kúszott-mászott...
Baj, hogy nem vittem vizsgálatra mióta járni is tud?
Legtöbbször azokat hívják vissza kontrollra, akinél baba korban kötött volt a csípő.
Ha nálatok már akkor sem volt gond, nem kell / kellett mennetek.
Nekem nem mondta senki vinni kéne.
Megnézték és azt mondták, nem kell többet vinni. Gondolom akkor szóltak volna, hogy vigyem. De se a háziorvos, se az oviban, se csípőszűrésen nem mondták egyik gyereknél sem, hogy vissza kéne még vinni.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából rémlik, hogy azt mondta anno az orvos, aki a csípőszűrést csinálta, hogy akkor vigyük vissza, ha már önállóan jár. Én ezt elmulasztottam. Bár emlékszem, hogy kértem beutalót ortopédiára vagy fél éve... de valahogy mégsem mentem vissza vele. :(
Remélem nem lesz baja a butaságom miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!