Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lassan két hónapja próbálkozom...

Lassan két hónapja próbálkozom a hozzátáplálással, még semmit nem eszik meg. Mit tegyek? Hat hónapos, tápszeres.

Figyelt kérdés
2009. febr. 24. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne add fel,mindig egy kis kanállal próbálgasd. A gyümölcsök leve sem kell neki? Vagy pl. répalé,ezekkel lehet meg tudod szerettetni vele,vagy csak a főzikkel van gond.

Az a lényeg mindig kis adagot próbálj meg neki,hátha egy idő után elfogadja,eljön az ideje,csak ő még nem áll rá készen úgy látszik.

2009. febr. 24. 14:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Volt kanálból, cumiból, kanalas-cumiból, lé, pép, barack, alma, répa, s.tök, krumpli, ezek keverékei, a répából evett keveset, de nagyon durva szorulása lett, keverve sem vált be. Ugye még nem vagyunk elkésve? Egyáltalán meddig nem jelent gondot, ha csak tápszert kap?(ja tápszerrel keverve sem kell neki semmi,és tejpép sem)
2009. febr. 24. 14:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem vagytok elkésve,egyik ismerősöm lánya most 7 hónapos,de csak cicin lóg,inni sem iszik semmit.Nem kell neki semmi.

Van ilyen azt mondják,akkor nem jött el az ideje,de hidd el,menni fog az.

2009. febr. 24. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Amikor már kellene használnia a fogacskáit,de addigra biztos hogy kialakul nála is,azért csak próbálgasd továbbra is,de ne erőltesd semmiképp.(1.és 2.)
2009. febr. 24. 14:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, kedves vagy! Próbálkozunk, szerintem nincs olyan módja az etetésnek ahogy ne próbáltuk volna. Pl.: ettem vele-ennek az lett a következménye, hogy szép nagyra nyitotta ő is a száját, a kanálról a szájába vette a falatot és kb háromszor olyan messzire köpte mint előtte bármikor. Szóval talált egy új játékot.....most leginkább kiköpni szereti a hamit...szépen nevetgél a "sikerein"
2009. febr. 24. 15:13
 6/8 anonim ***** válasza:
És ha esetleg a táphoz kevernél neki egy kis levet? Így ismerősebb lenne az íze számára. Ha a kanállal való evést ő már összekötötte ezzel a köpködős-mókával, akkor esetleg néhány napig ne kanalazzatok, add neki cumisüvegből, ahogy a tápot is, hátha nem folytatná a köpködést, mikor újra a kanál kerül sorra.
2009. febr. 24. 15:40
 7/8 anonim ***** válasza:

ja bocs, most olvasom, hogy már cumisüvegből is próbáltad

* bocsi*

ja, akartam kérdezni, hogy evés előtt ,vagy után kóstoltatsz?

2009. febr. 24. 15:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Evés előtt, utána egyáltalán nem érdekli. Néha ha türelmesebbnek tűnik, két evés között. Így jutottunk el eddig, szóval egy-két kanállal már az összes felsoroltból lecsúszott, innen tudom, hogy nem allergiás. Mondjuk csak "véletlenül" nyelte le a falatokat, ahogy ráeszmél, hogy mi történik már ki is köpi. Tápszerrel már kevertem, ha megérzi az idegen ízt addig sír amíg meg nem kapja a hagyományos formában.
2009. febr. 24. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!