Kisfiam 2 hónapos lesz pár napon belül. Sajnos a tejcsim nem kellett neki, így el is apadt :( Tápszerezünk már majdnem a születése óta.
Most vírusos fertőzést kapott és nagyon lassan gyógyult, elküldtek vérvételre, mielőtt írtak volna fel neki antibiotikumot(szerencsére nem kell neki)A vérvétel viszont kimutatta hogy tej allergiás lesz, mert az eozinofil(nem biztos hogy jól írtam le)száma nagyon magas, a doktornő szerint még nem allergiás, de ez arra utal hogy az lesz :( ... Ti melyik tejmentes tápszert kaptátok? (elég hasfájós a babám, eddig a Beba Ha Sensitive-et ettük...egyébként lehet hogy emiatt fájt a hasa olyan sokat?)A széklete mikor zöldes, mikor sárgás...arcán pedig pattanásszerű kiütések vannak)
2011. márc. 24. 15:20
1/9 anonim válasza:
Milupa Aptamil HAT,
Milupa Pepti 1.
2011. márc. 24. 15:23
2/9 anonim válasza:
mi milupa pepti plus -t eszünk vagyis csak fiam :)
2011. márc. 24. 15:32
3/9 A kérdező kommentje:
köszi, nektek is hasonló módon derült ki hogy tejallergiás? ezek voltak a tünetek? (széklet színe és pattanásszerű kiütések....)
2011. márc. 24. 15:40
4/9 anonim válasza:
Első vagyok. Csupa pötty volt az egész teste már 3 hetesen, majd mindenhol ekcémás foltok lettek. Majd a hasa is ment neki. Tápszerváltás után minden elmúlt. 1 éves korig szigorú tejmentes étrenden voltunk, így ki is nőtte hálistennek.
2011. márc. 24. 15:49
5/9 anonim válasza:
szia az én babám már 8 honapos de tejes tápszert kapom amitöl kiütéses lett és ekcémás, most folynak a vizsgálatok, de ugy néz ki tejallergiás igy a dokink azt mondta a HA-s tápszert se kaphatja, igy most humasa SL-tz kap.
2011. márc. 24. 17:10
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is :)
azt tudom hogy ha tejallergiás akkor a Ha-s se jó, hiszen az is tej alapú...viszont az SL-ről úgy tudom hogy szója alapú, amit mi még nem kaphatunk(6hó alatt nem szabad)
Kíváncsi leszek mit ír fel holnap a doki...
az ekcéma elmúlt a tápi cserénél? vagy használtatok rá valami kenőcsöt?
2011. márc. 24. 22:03
7/9 anonim válasza:
Általában a tejallergiások hajlamosak a szója allergiára is. ezért nem nagyon szoktak szójaalapút felírni.
2011. márc. 25. 08:58
8/9 A kérdező kommentje:
Sinlac-ot írt fel a doki, ami kizárólagos táplálásra nem alkalmas és megfogja a pociját :( Valamint Novolax allergén-t, amitől pedig fáj a hasa, magában meg se eszi, csak akkor ha összekeverem a sinac-al.... Nem tudjátok van olyan tejmentes tápi ami a pocakfájós babáknak is jó???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!