13hónapos babám tegnap óta köhög, és mintha a torka is piros lenne. Mit adjak neki, hogy elmúljon?
a köhögésre lándzsás utifü szirup v. stodal.
esetleg homeopátiás szer de nem tudom mi való rá.. talán még lehet pemetefü cukorka lenne jó ha nagyobb lenne viszont egy évesnek nem adnám.
ha láza lesz miatta akkor persze doki. és igyon sokat.
Húúú,nekünk ugyanez csak az én kisfiam kicsit szürcsög tegnap óta és azon fáradozunk most hogy nehogy beteg legyen!!!
C-vitamint adok neki,a hátát kenem napi 2szer babyluf-al(mentolos balzsam)és nagyon sok folyadék!!
Azon is gondolkodtam hogy vény nélküli köptetőt veszek neki de az még nem tudom...!
A stodal szirup valóban nagyon jó köhögésre. Kedves első. Egy kis köhécselés még nem torokgyulladás. És többet árthat a gyereknek ha vírusfertőzésre is antibiotikummal tömik, mint ha nem kap semmit. Az immunrendszernek is meg kell tanulnia leküzdenie a betegségeket.
Kedves kérdező. Ha nem lesz lázas, és vagy elesett a gyerek akkor nyugodtan várhattok a dokival kicsit. Én egyébként úgy szoktam csinálni, hogy a biztonság kedvéért elviszem, csak hogy tudjam, hogy a tüdeje rendben van, de ha nem lázas, csak köhög és taknyol, akkor nem adom be neki az antibiotikumot. ( A mi dokink is előszeretettel írja fel minden kis piros torokra, vagy orrfolyásra) Eddig legtöbbször nem kellett beadnom. Ha esetleg belázasodik, akkor elkezdem adni.
Szerintem add neki a stodalt, és cvitamint (ebből nyugodtan adhatsz dupla adagot is)
Nem azt írtam, hogy adjon antibiotikumot... De talán a piros torok nem csupán köhögés... Én se rohanok a gyerekeimmel minden csip-csup dolog miatt orvoshoz.. tudom, mikor érdemes.. Ja.. 4 gyerekm van, akiket tényleg csak akkor lát az orvos, ha szükséges.. Szóval azért én se vagyok paramami. De ha nem csupán egy kis köhögésről van szó, hanem mellé társul a gyulladt torok is, arra hiáűba adsz köhögéscsillapítót vagy C-vitamint. Ezek max. a tüneteket fedik el.
Én se vagyok az antibiotikumozás híve, de annyira azért megbízom az orvosomban, hogy rábízom, mikor mit ír... hiszen ezt tanulta az egyetemen 6 évig + 2 év gyakornoki idő... ha meg nem bízol a doki szakértelmében, válts olyanra, aki megbízható..
Az én gyerekem is így kezdte nem is olyan rég:
Elkezdett köhécselni,de a száraz panel lakásnak tulajdonítottam,volt már ilyen máskor is.Aztán csak nem múlt el,2-3 nap után adni kezdtem neki a Stodal szirupot,szart sem használt.
Vettem neki a Rhinathiol szirupot,vény nélkül kapható,egyből használt.
Rá pár napra hőemelkedése volt délután,még ekkor sem ijedtem meg,mert nagyon jó kedélyű,jó étvágyú volt a gyerek,nem látszott rajta semmi.
Következő nap délután éreztem,hogy irtó meleg a gyerek,mértem is egyből lázat neki,39 fok lett.........na egyből vittem is le a dokihoz.Belenézett a torkába,vágott egy fintort,nagyon vörösek,duzzadtak voltak a mandulái.
Pedig csak egy kis köhécseléssel indult a dolog........torok és mandulagyulladás lett a vége.
Én azóta ha 1 napnál tovább köhög a gyerek,viszem is le a dokihoz.Ha valaki most hülyének tart,tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!