Mikor kezdenek a babák önállóan enni, inni?
kb 6-7 hónapos kora óta magának fogta a cumisüveget és úgy ivott, akkor még itatót nem adtam neki. Később kezdett el abból is inni kb 10 hónapos kora körül. Az 1. szülinapján már egyedül ette villával a tortát, de mindenhol volt belőle :D Kanállal még most is ügyetlen, de azért próbálkozik, amikor megunja, hogy leesik a róla a kaja akkor kézzel eszik :D Újabban rászokott arra, hogy üvegből akar inni, de még segíteni kell neki főleg a nagyobb 1,5-2 L-es flakonokkal van bajban mert még nehéz neki és magára önti ha tele van, de ha már csak az alján van akkor azt szépen kiissza.
20 hónapos kisfiú
Csoros poharbol kb. 8-9 honapos kora ota egyedul iszik. Mindig ele tettem a csoros poharat kaja kozben es amikor szomjas volt megragadta es kiszolgalta magat. :) 6-7 honapos koraban meg en tartottam neki aztan egyszer csak magatol megragadta. Persze utanna jo messzire eldobta vagy csak elengedte es lepottyant a foldre, ugyhogy erre vigyazni kellett.
12 honapos mult amikor rendes poharbol kezdtem tanitani inni. Itt tanacsoltak, hogy furdes alatt a kadba probalgassam. Most nemsokara 14 honapos lesz es mar iszik a rendes poharbol eves alatt/utan de meg kicsit ugyetlen, ugyhogy ezt csak itthon gyakoroljuk mert neha tiszta vizes minden. :)
Kanallal 2-3 hete eszik. Ezt a bolcsibe tanulta/leste el mert en sosem tanitottam neki. Csak egy idoben egyfolytaban a kanalat ki akarta szedni a kezembol es nem akart enni ha en kanalaztam neki. Meguntam es odaadtam neki es csak lestem, hogy eszik vele. :) Neha kifordija a kanalat es tiszta maszat minden de egyere ugyesebb. Ezt is meg kell tanulni. :)
10 hónapos kora óta eszik egyedül kézzel, most 16 hónapos, még nem igazán megy a kanalazás.
6-7 hónapos kora óta iszik egyedül cumisüvegből, kádban szokott pohárból inni olyan 14 hós kora óta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!