Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mi a véleménye a tejpépe...

Kinek mi a véleménye a tejpépekről?

Figyelt kérdés
Anyatejes a babám ,de nézelődök már a hozzátáplálásról.Amikor a nagylányom volt baba,vettem neki tejpépet kb 8 hónapos korától,szerette.Most a fiamnál tanácstalan vagyok,minden "mű"kajával kapcsolatban,nem veszünk granulátumteát sem.Átnézegettem a tejpépek összetevőit,de mind tartalmaz számomra nem tetsző dolgokat.Mi a véleményetek róla?Ki milyet próbált ki?Végül egy Kölln Bio tönkölybúza+ zabpelyhet választottunk
2011. márc. 21. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Biztosan nem leszek népszerű a véleménymmel, de mindegy...

Én úgy gondolom, amíg nincs rá szükség, nem adok a gyerekemnek tápszert, tápszeres dolgokat. Akárhogy is nézzük, a tejpépekben pedig ez van... Bőven elég, ha hozzátápláláskor kap a baba gyümölcsöt, főzeléket, húst, stb, nem kell még valóban "mű" dolgokkal is etetni... 1 éves korig eleve hozzátáplálás van, azaz fő táplálék marad az anyatej/tápszer és ehhez kap a pici még pluszban szilárd ételt is... Persze, ha az 1 éves korra való lválasztás a cél, akkor más a helyzet. Én nem adtam egyiknek se (a nagyoknak vettem kóstolás céljából úgy 10 hónapos koruk körül, de egyiknek se ízlett... apa ette meg), a kicsinek meg eleve meg se próbáltam... Így is gyönyörűen híztak, szívesen ettek/esznek mindent...

2011. márc. 21. 12:12
 2/10 anonim ***** válasza:

A Müllerben lehet kapni zabpehely tejpépet nagy kiszereés, Humana 400 vagy 500 gramm és 1000 ft sincs.

Én amúgy 9-10 hós korában kezdtem a lányomnak tejpépet adni, felírattam HA pépet.

De sosem volt nagy tejpép rajongó.

A fiamnak és is több sz@rt adtam sajnos, nekem most legnagyobb ellenésgeim bolti kréámtúrók és gyüm, joghurtok, azokta bojkottálom teljesen.

2011. márc. 21. 12:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Időnként desszertnek szoktam adni,ha nincs otthon semmi gyümölcs,vagy pedig kölespépet,mert nagyon szereti,de azt sem mindennap.
2011. márc. 21. 12:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Mivel 7 hónaposan elutasította a cicit napközben, azóta minden délután kap tejpépet, a natúrt nem szereti, de ha teszek bele gyümölcsöt akkor megeszi.

Amúgy semmi baj azzal, hogy tápszer alapú. Sok baba csak tápszert eszik születésétől fogva...

2011. márc. 21. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja és van benne egy csomó hozzáadott vitamin, ami az én tejemben tuti nincs.
2011. márc. 21. 12:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én babám 5 hós. 2,5 hónapos kora óta csak tápszeres sajnos. 4 hós elmúlt már, mikor vettem neki Milupa vaníliás tejberizspépet. Nagyon szereti. Mindennap azt kap uzsonnára vagy simán vagy teszek bele gyümölcsöt. De így is úgy is imádja.
2011. márc. 21. 13:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Én jó éjt tejpépet vettem annó a nagynak, hátha alszik éjjel.

Azon túl, hogy nem ette meg nem aludt éjjel, még nekem sem ízlett:) és 800ft kidobtam az ablakon:)

Akkor megfogadtam, ha nem muszáj nem veszek olyan vackokat.

2011. márc. 21. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom 18 honapos elmult,meg mindig tejpepet adok neki,amit inni lehet.Kakaos es kekszes valtozatot szereti.Szerintem a tejpepnek több a taperteke mint egy sima tejnek,ezert adom neki.
2011. márc. 21. 15:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Az enyém hozzátáplálás óta naponta kap uzsira vagy tizóraira. Nagyon szereti, sokfajtát kipróbáltunk.

Neharagudjatok de azért annyira nem mű, és ha babáknak készült akkor azért annyira rossz sem lehet.

2011. márc. 21. 16:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Látom mindenki mást gondol.Én azért vagyok ilyen "óvatos"már ezekkel a műkajákkal,mert a nagylányomnak vettem mikor kicsi volt drága hipp,milupa granulátomteát,mert az biztos tuti jó,hiszen babának készült.Nem cumisüvegből kapta és nem kizárólagosan csak azt és biztos genetika is de 18 hónapos kora óta a gyerekfogászat állandó vendégei vagyunk.A doktornéni elmagyarázta,mik is,amik vannak benne és árt a kicsik fogzománcának.Azóta nem hiszem el,hogy minden jó,amit a babáknak gyártanak,ez inkább csak üzlet/sajnos!/de köszi mindenkinek,aki írt.Mivel van tejem bőven úgyis azt kap még jó darabig,tejpépet csak legfeljebb 8-10 hónaposan,végszűkségben legfeljebb.
2011. márc. 21. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!