Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5hónapos tejérzékeny babátokna...

5hónapos tejérzékeny babátoknak mit adtok enni?

Figyelt kérdés
Az én lányom tízóraira gyümölcsöt kap,ebédre főzeléket,uzsonnára jelenleg két féle humana terméket.Grízpép és almás tejpép.Mindkettő tejmentes.De már unalmas,tudtok helyette mást ajánlani ami esetleg nektek bevált?(mikortól adható azt is írjátok légyszi)
2011. márc. 20. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de olyan jó, hogy a kislányod bírja a hozzátáplálást.

Ez egyáltalán nem kevés, amit eszik.

Az én kisfiamnál 4 hós kora óta próbálkozunk, most öt hós, de eddig mindentől fáj a hasa, iszonyú szeles lesz és az arca, füle, buksija 1-2-3 nap kóstolgatás után tiszta ekcéma....nagyon el vagyok keseredve...egyetlen egy étkezést sem tudok kiváltani, mert nincs olyan étel, amit bírna, most készülünk vissza a gastroenterológushoz!

Ti nagyon szerencsések vagytok!

A babák egyébként nem unják meg ilyen hamar az ételeket, hiszen még nincs viszonyítási alapjuk.

2011. márc. 20. 19:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még esetleg a Sinlacot tudom mondani, abból is készíthető pép és dúsíthatjátok gyümölcsökkel is, 4 hónapos kortól adható; ha még nem próbáltátok (az én picim ezt sem bírja).
2011. márc. 20. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó ez így. Az én babám is ezt eszi, ő 6 hónapos. Amúgy ha rajta múlna, csak alma-krumpli konverven élne...:D Persze főzőcskézek neki, de minek... :D
2011. márc. 23. 17:10
 4/8 anonim ***** válasza:

te jó isten.öt hónaposan három étkezést kiváltottál?nem semmi.

de tudom nem ez volt a kérdés.Lehet,hogy neked unalmas,de neki biztos nem.Ez még elég sokáig így lesz.a sinlacot én is akartam javasolni neked

2011. márc. 23. 18:38
 5/8 anonim ***** válasza:

OFF

Kérdezhetek? Hogyan derült ki, hogy tejérzékeny? Előtte anyatejes vagy tápszeres volt? ÉS a tejérzékeny babának hogyan kell pótolni a tejet, mármint helyettesítő "anyag" van? Bocs, de érdekelne.

2011. márc. 23. 18:46
 6/8 anonim válasza:
hmmm....ez nem semmi,hogy ennyit kiváltottál.Én szintén egyet sem tudok.Megyünk mi is a gasztrora!Az én lányomnál is végeztek tejérzékenységi tesztet,és állítólag 1 éves koráig nem derül ki ténylegesen az-e.Mindenesetre milupa pregomint eszünk,plusz nutriton sűrítéssel,mert bukós is. Hasfájós is,úgyhogy eléggé zavaros és nehéz minden.Örülj neki szerintem,hogy itt tartotok.Ez bőven jó.Nekem nem lesz egyszerű :s 4 hós baba anyukája
2011. márc. 23. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem 1 éves koráig állt fenn a tejfehérje érzékenység gyanúja. Neocate tápszert kapott, amit Sinlaccal adtam, hogy jobb ízű legyen.

Szerintem sem unja meg, még kicsi hozzá. Ahogy telnek a hetek egyre több dolgot tudsz majd neki adni. Nemsokára jöhetnek kekszek, a husi és lassan egyre nagyobb lesz a kínálat a gyümölcsökből is.

2011. márc. 23. 23:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok,az ebéd és az uzsonna még nálunk sincs kiváltva csak kóstolgatunk.De mivel nem erre akartam kitérni azért nem részleteztem.

Konkrétan nincs kimutatva hogy tejérzékeny,de mivel probléma volt a székletével és az eredmények negatívak lettek igy azt javasolták hagyjam az anyatejet és milupa pepti 1 et kap.Majd 1 éves kor után ismét eszik tejes dolgokat,mert addigra ha az is lenne kinövi.Ha mégse akkor gasztroenterologus a következő lépés.Én is kiakadtam mikor így alakult,de az ő érdekében nem kísérletezek.

2011. márc. 26. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!