Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírná nekem valaki pontosan,...

Leírná nekem valaki pontosan, hogyan kell adni a gyümölcsöket a babának?

Figyelt kérdés
Úgy értem milyen sorrendben és miket,mert olvastam,hogy kis magvasokat nem lehet.4 hónapos kortól miket lehet adni?
2011. márc. 19. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:

alma ,őszibarack,meggy,banán,körte,szölö(héja,magja nélkül)sárgabarack!

Úgy kezded,hogy reszelt alma leve 1 kanál majd ha nincs tőle baja másnap 2 kanál majd 3.nap egy kis almapép is mehet majd 4.nap amennyi jól esik neki!Majd folytatod az őszibarackal és így tovább!

A ényeg,hogy mindíg csak 1 ízt adj neki mert ha valami baja lesz(hasfájás,kiütés,allergia)akkor tudod,hogy mitől!Ha már 2 ízt evett akkor keverheted!

Ha esetleg egy jó tanácsot elfogadsz:Nekem a védőnőm azt mondta,hogy az alma,őszibarack után már mehet a zöldség(krumlp,sárgarépa,sütőtök)mert ha nagyon hozzászokik az édes gyümikhez akkor utánna nehezen fogja elfogadni a zöldségeket!

Sok sikert a hozzátáplálásban!

2011. márc. 19. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a gyümölcsökkel kezdtem a hozzátáplálást 4,5 hónaposan. Először almalé aztán almapüré. Utána barack, szilva akkor volt sárgadinnye (ez nem jött be neki), körte és banán. Az elején ami adható az alma, barack, meggy (én ezt nem adtam neki mert nem volt idénye és fagyasztottat nem akartam) és a szilva.
2011. márc. 19. 12:05
 3/6 A kérdező kommentje:

hát igen jóformán most én is csak azokat tudom neki adni ami üveges.

Őszibarackot,almát és banánt már kapott.

De olyan sok fajta van amire az van írva,hogy 4 hónapos kortól és még sem lehet adni.

2011. márc. 19. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:

nálunk nem volt sorrend, ősz elej volt

de csak 6 hósan kezdtem: banán, alma, körte, szilva, szőlőlé,őszibarack-összekevertem 2-3 félét és ette

a zöldségeket nem akarta enni, úgyhogy nem erőltettem az elején

most 2 éves és nagyon nagyon jó evő

4 hónaposan ne adj még nemi anyatejen/tápszeren kívül mást!!

2011. márc. 19. 12:22
 5/6 anonim ***** válasza:
4 hós kortól nem túl korai? én csak ezeket merném: alma, őszi, meggy. zöldségből? krumpli, sütőtök.
2011. márc. 19. 12:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi négy hónaposak múltunk és mi is elkeztük kóstolni a gyümiket, szopit egy jó ideig nem akarok kiváltani, kóstolta az almát és barackot, illetve együtt a kettőt, na ez nagyon ízlett neki. De ahogy előttem írták, én is úgy csinálom, hogy a következő a burgonya, sütőtök, répa lesz, hogy lehetőleg ne szokja meg a gyümik édes ízét.
2011. márc. 19. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!