Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le a kisfiam...

Hogyan szoktassam le a kisfiamat (6hónapos) A délutáni együtt alvásról?

Figyelt kérdés
Eleinte azért aludtam vele,mert én is fáradt voltam,de most már szeretném,ha egyedül is menne neki.De nem megy!!Amikor elalszik és berakom az ágyába,akkor fél óra után felébred és nem hajlandó visszaaludni!Mit csináljak?Mert napközben akkor csak 2*fél órát alszik és az szerintem kevés!
2009. febr. 22. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
31%

Hmm. Most jól le fogtok pontozni, mert az igazság általában fáj.

Te cseszted el, hogy így szoktattad a gyereket. Szegény most kárát látja.

Hagyjad, hadd üvöltsön, pár nap után leszokik róla. 5 percenként azért menj be, szólj hozzá pár kedves szót, simizd meg, és ismét hagyd ott (ezt egy gyerekpszichológus tanácsolta egy ismerősnek, a gyere NE azt higgye, hogy magára hagytuk).

2009. febr. 22. 20:43
 2/3 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Nálam általában nem ez a helyzet, csak meg szeretnélek nyugtatni. Olvastam itt néhány anyukától napi 2*fél óra alvásról. Szerintem meg fog változni idővel a babád szokása. Nálunk is voltak fél órás alvások, együttalvások, de a fél órások kitolódtak, az együttalvás pedig megszűnt. Én ezt egyszerűen tettem: letettem egyedül aludni a kiságyba, néha ott játszott is (tudom, ez egyesek szerint nem helyes), így szeret benne lenni. Már csak ott tud nyugodtan aludni. Mi is 6 hósak vagyunk. Tudom, kicsit spártai, hogy egyszeriben megváltoztatom a szokását, de szerintebb előbb, mint utóbb (utóbb már nehezebb lenne). Nem ment nehezen. Ha álmos, elalszik állva is, legalábbis az én lányom...:)

Sok szerencsét!

Üdv

2009. febr. 22. 21:23
 3/3 anonim ***** válasza:
56%

Szia

Az első válaszolónak végülis igaza van, lehet, hogy durván fogalmazott, de a lényeget tartalmazza. Meg kell tanulni a babának egyedül aludni, mert ha most nem kezded hozzászoktatni akkor kéőbb egyre nehezebb lesz.

2009. febr. 22. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!