Hogyan szoktassam le a kisfiamat (6hónapos) A délutáni együtt alvásról?
Hmm. Most jól le fogtok pontozni, mert az igazság általában fáj.
Te cseszted el, hogy így szoktattad a gyereket. Szegény most kárát látja.
Hagyjad, hadd üvöltsön, pár nap után leszokik róla. 5 percenként azért menj be, szólj hozzá pár kedves szót, simizd meg, és ismét hagyd ott (ezt egy gyerekpszichológus tanácsolta egy ismerősnek, a gyere NE azt higgye, hogy magára hagytuk).
Szia!
Nálam általában nem ez a helyzet, csak meg szeretnélek nyugtatni. Olvastam itt néhány anyukától napi 2*fél óra alvásról. Szerintem meg fog változni idővel a babád szokása. Nálunk is voltak fél órás alvások, együttalvások, de a fél órások kitolódtak, az együttalvás pedig megszűnt. Én ezt egyszerűen tettem: letettem egyedül aludni a kiságyba, néha ott játszott is (tudom, ez egyesek szerint nem helyes), így szeret benne lenni. Már csak ott tud nyugodtan aludni. Mi is 6 hósak vagyunk. Tudom, kicsit spártai, hogy egyszeriben megváltoztatom a szokását, de szerintebb előbb, mint utóbb (utóbb már nehezebb lenne). Nem ment nehezen. Ha álmos, elalszik állva is, legalábbis az én lányom...:)
Sok szerencsét!
Üdv
Szia
Az első válaszolónak végülis igaza van, lehet, hogy durván fogalmazott, de a lényeget tartalmazza. Meg kell tanulni a babának egyedül aludni, mert ha most nem kezded hozzászoktatni akkor kéőbb egyre nehezebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!