Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiütéses vírus fertőzött...

Kiütéses vírus fertőzött volt-e mostanában valakinek a babája?

Figyelt kérdés
19 hónapos kislányom kilencedik napja kiütéses,ártalmatlannak tűnő hasi kiütésekkel kezdődött,ami mostanra teljes testet érintő,égő vörös dologgá fajult.Egészen a mai napig egyéb tünet nem volt,olyannyira,hogy el sem hittem,hogy ezt vírus okozza.Azt gondoltam,allergia,esetleg ekcéma.TEgnap felvittem a bőrgyógyászatra,ott is megerősítést nyert,hogy igen is vírus okozza és kaptunk új kenőcsöt.Ma reggelre jelent meg az orrfolyás és délre már hőemelkedésünk is van.Már annyira elegem van,féltem a picikémet,se antibiotikumot,semmi gyógyszert nem kaptunk.Ha felkelt a drágám,akkor vissza viszem a dokihoz.Járt valaki hasonló cipőben?Ha igen,akkor mi volt a betegség lefolyása?Mikorra múltak el a kiütések és milyen gyógyszert kaptatok?Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 17. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Én tegnap hallottam Fehérváron az egyik oviban skarlát fertőzés volt. Nagyon sok kisgyerek lett skarlátos.

Egyébként szinte sz összes vírus a levegőben van, úgyhogy egész biztosan van.

nem véletlen zárnak be sorra az ovik fertőtlenítésre.

2011. márc. 17. 12:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia,köszi a választ!Fertőző gyerekbetegség (kanyaró,rubeóla stb.) kizárva,bőrgyógyász is látta már.Azért idegesít csak,mert már annyira fáj neki,hogy fürdeni sem akar,pedig csak zuhanyozom őt.Ilyen makacs dologgal még nem találkoztam,pedig van egy nyolc évesem is.
2011. márc. 17. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja bocs, nem olvastam el rendesen, hogy voltatok orvosnál.

Volt egyébként nálunk is ilyen, egyre rosszabb lett a dolog,belilult a teste, hatalmasra duzzadtak a nyirokcsomói, végül kórházban adtak Zyrtec cseppet és azonnal elmúlt. A vérképe volt még rossz hónapokig, ami mutatta a vírusfertőzést, de kiütése, tünetei megszűntek.

2011. márc. 17. 12:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Te jó ég,most megrémítettél!A mi testünk égő piros,hatalmas,összefüggő kiütésekkel.Tegnap a gyerekorvos a kórházi sürgősségire küldött minket,utána bőrgyógyászt hívtak hozzá,aki adott újabb krémet,meg a fenistilt adom neki.Mára meg belázasodott.Az alapvető baj az,hogy amikor kenem a testét,akkor kiabál,hogy fáj,tehát nem használ szerintem.A kórházban nem mondták,hogy bent kéne maradnunk,bár megnyugodnék,ha valami csodaszerrel elmúlna minden.Ti akkor lázasak is voltatok,milyen egyéb tüneteitek voltak?Mennyi idő után kerültetek kórházba?Az én lányom már kilencedik napja kiütéses.Esküszöm a kórházba is úgy viselkedtek velünk,mintha nekünk kéne megköszönni,hogy egyáltalán ránk néznek.A babám meg csak szenved.
2011. márc. 17. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem volt semmi, csak a kiütések. Úgy 3 héttel később, addig cinki rázót kaptunk, meg azt mondták allergia, úgyhogy diétáztattuk a gyereket, az összes ruhát mindent átmostam, neki nagyon viszketett, úgyhogy szódabikarbónás vízben ücsörgött, hogy enyhüljön.

3 héttel később kerültünk kórházba, de nem történt semmi, ránéztek, mondták, vírus, zyrtec csepp és másnapra már nyoma sem volt az egésznek.

A vérképen látszott, valami immunsejt volt alacsonyabb, először megrémítettek, hogy leállt az immunrendszere, aztán kiderült csak a védekezés miatt, aztán azt mondták, lehet eleve alacsonyabb volt ez a sejtszám, aztán a harmadik-negyedik vérvétel után nem kértem több beutalót vérvételre. Mert azt is mondták, rettenetesen vérszegény a gyerek, akkor megnézték, még magasabb is volt a vas, mint a normális. Úgyhogy, hát én is szereztem tapasztalatokat az egészségügyről.

Most legutóbb befulladt (ő cukorbeteg egyébként), bevittük a kórházba, befektették nyitott ablakú szobába, mondta a doki, nem ad szteroidot, mert attól felmegy a cukra. A diabetológus azt mondta egy kúp kellett volna és mehettünk volna haza. Kérdeztem az egyik dokit calciumot adjak neki, Tök hülyének nézett és azt mondta, ha az magát megnyugtatja, hogy ad a gyereknek, adjon. Egy másik rögtön azt kérdezte, Calcium van otthon, mert azt feltétlen kell.

Úgyhogy gondolkodom felmegyek a SOTE honlapjára, letöltök egy tankönyv listát és kiképzem magam.

2011. márc. 17. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!