Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell vinni a 14hós babának...

Mit kell vinni a 14hós babának lágyéksérv műtétkor a kórházba? Vagy ezt kórháza válogatja?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy vinnem kell-e pelust,pizsamát,tápszert,ételt?A megszokott kispárnáját,esetleg valami kis játékot szabad vinni?
2011. márc. 16. 06:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia. Mi a jövőhéten megyünk urulógiai jellegű műtétre a kisfiammal. 9 hónapos. Én viszek neki játékot, a kedvenc takaróját, kedvenc ételeit, panadolt, nurofent, meg mindent ami a baba ellátásához kell. Mondjuk én ott leszek a babócával végig. Már "lefoglaltunk" egy vipes szobát. De ha csak sima szobában lennénk akkor is vinnék neki mindent ami az ő kényelmét szolgálja. Jobbulást a babádnak!!!
2011. márc. 18. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia,

játékot, képeskönyvet mindenképp vigyél, mert várakozni borzasztó ilyenkor (talán az a legnehezebb része). Valami kis pizsit is vigyél neki, bár ezt kórháza válogatja, meg műtéthez úgyis meztelenre vetkőztetik, de addig is, míg beviszik, kényelmesebb úgy az ágyban. A sérvműtéteket ambulánsan szokták csinálni, ami azt jelenti, hogy ha a gyerek nem hány és nem lázasodik be, még aznap hazaviheted. Műtét előtt nem ehet, nem ihat, utána meg adnak majd bent valami folyadékot, jellemzően teát, mert ennél "töményebbet" altatás után nem szerencsés - szóval tápszert ne vigyél szerintem, legfeljebb cumisüveget, ha nem iszik pohárból a gyermeked. Pelust is adnak általában, de egy-két db nem árt tartalékban.

Sok sikert, mielőbbi gyógyulást!

2011. márc. 18. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! A fiamat 9 hónaposan műtötték lágyéksérvvel, én vittem neki bodykat, rugikat, pelenkát, üveges bébiételt, játékokat, szóval mindent. Pelenkát egyáltalán nem adtak, nem is gondoltam, hogy adnak. Ennivaló járt volna neki, mondták a nővérek, de három napig voltunk bent, egyszer kapott egy zsemlét és egyszer egy üveges bébiételt, úgyhogy jó, hogy vittem. Játékot is vittem, mert ott nem igazán tudtam lekötni semmivel, a földre nem tehettem le mászkálni. Igaz, hogy kifogtunk egy rémes szobatársat, de hát kellett nekem a társaság, meg a kétágyas szoba. Melyik kórházba mentek?
2011. márc. 18. 22:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Mi az Ajkai kórházba megyünk!Ott olyan szoba nincs ahol együtt tudunk aludni-én az anyaszálláson alszok,ő a gyerekosztályon,ezt már a főorvostól megkérdeztem!Nem csak a sérvét műtik,hanem az egyik heréje sem jött le,lehúzzák azt is!Altatásba csinálják,mert voltunk az aneszteziológusnál is!Akkor vigyek mindent?Kaja,ruha,pelus,játék?!
2011. márc. 19. 08:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Második vagyok: nálunk is kellett herét levinni zacsiba, mindkét oldalit, altatásban, de azt is ambulánsan csinálták, este mehettünk haza. Enyém is 14 hónapos volt. Úgy tudom, általában így szokták, de nyilván orvoson is, kórházon is múlik. Igen, ha viszont ott alusztok, kaja is, pelus is jól fog jönni, ez egész más helyzet. És játékot tényleg ne sajnáld, mert ágyban tartani ekkora gyereket a legnagyobb feladat:S
2011. márc. 19. 12:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó!Nem tudok neked privát levelet írni,de érdekelne,hogy milyen fájdalmai voltak utána a fiadnak,h kötötted le a figyelmét,mire kellett figyelni napközbe és fürdetéskor!Írnál nekem,és mesélnél?Melyik kórházba műtötték?Mennyire viselte meg,és utána meddig fájt neki?Mivel csillapítottad a fájdalmát?
2011. márc. 20. 07:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia. Nemtudom, hogy túl vagytok-e már a műtéten, de azért írok. A kisfiamnak 10 hónapos most volt ilyen műtétje. Le kellett hozni az egyik heréjét, közben pedig kiderült, hogy sérve is van. Minden jól ment szerencsére. Az altatás után sírt egy kicsit, kötöttek neki infulziót és attól jobban lett. Sokat aludt és ivott utána. Főleg folyékony italokat kellett neki adni, legalábbis ezt tanácsolták, hogy az altatás miatt ne adjunk neki estig semmi szilárdabb ételt. Gyümilevet és folyékony tejpépet adtam neki. De nem is igazán kért enni, pihent egész nap. Fájdalomcsillapítót adtak neki közvetlenül a műtét után. Mikor kialudta magát utána úgy viháncolt, mintha semmi sem történt volna. Jól viselte az egészet. Fel se tűnt neki, hogy megműtötték. Az orvos azt mondta, hogy ez így természetes hiszen ő még kicsi és azt gondolja, hogy ez az érzés egy természetes érzés. A nehéz az egészben nekünk is a gyerek lekötése, szórakoztatása volt. Mi három napig voltunk a kórházban. A műtét előtti napon kellett befeküdni akkor vettek vért a babától, megvizsgálták és kapott egy branült. Lemértem, ez alatt a pár nap alatt semmit nem fogyott. Szóval nem igazán viselte meg a dolog. :)
2011. márc. 26. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!