Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdtétek el bevezetni...

Hogyan kezdtétek el bevezetni a babátoknál, hogy mást is egyen, ne csak az anyatejet?

Figyelt kérdés
A babám lassan 6 hónapos és már néhány hete eszik gyümölcsöt uzsonnára. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hogy ki hogyan kezdte el. Először uzsonnára gyümi, aztán már tízóraira is (közben reggel-délben-este szopi), majd később az ebédet felváltotta a főzelék és maradt a reggeli-esti szopi? Nem tudom hogyan csináljam.
2009. febr. 21. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem szerencsém van mert a kislányom kíváncsi természetű, csak annyit kelett tennem hogy előtte ettem, elkezte kérni, eleinte szopi után ettem hogy nehogy elválassza magát de most már teljesen mindegy így is úgy is kéri a cicit ha éhes rá....Ö most 10 hónapos.

2009. febr. 21. 11:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azt a tnácsot kaptam, hogy gyümölcsöt az első időben délelött kapja a baba, mert egyes gyümik savasak lehetnek és ne jelentsen gondot éjszakára. Leirom,hogy:

reggel szopi, délelött gyümi lehet tejpéppel együtt, délben főzelék, délután tejpép,este szopi.

De Fokozatosan! Szerintem 6 hónaposan még többször szopiztasd ha van tejed ne csak kétszer. Ráér még...valahogy igy: reggel szopi, délelött gyümi+szopi,délben főzelék (zöldség, később husival)délután tejpép, este szopi.

Remélem tudtam segiteni.

2009. febr. 21. 11:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Én nemrég, 5 és fél hónaposan kezdtem a következő módon: először a délelőtti evéskor kipróbáltunk egy natúr tejpépet, ami után szoptattam. Aztán emeltük az adagot, de még mindig csak délelőtt. Kb. a második héten már a 4 órai kajálásnál is adtam neki, és utána még mindig szoptatás. Almát először 6 hónaposan kapott (először pár kanál lé, majd a pépből fokozatosan egyre több a tejpépbe keverve, végül maga a gyümölcshús külön. Ez kb. egy hét alatt. Holnap kezdjük a barackot bevezetni, szintén egy hétre tervezem. Jelenleg még mindenből keveset eszik (például pépet 80 ml víz és 2 kanál porból készítem, ami messze van a normál adagtól), és utána mindig cici. Az, h' mikor választja el magát, tőled is függ. Ha ki szeretnél váltani egy étkezést, akkor utána ne szoptass, de akkor nagyobb adagot kell ennie. Én úgy gondolom, h' a gyümölcs nem elég laktató ahhoz, h' 6 hónaposan teljes egészében kiváltson egy étkezést, ezt inkább akkorra várom, amikor már zöldséget és húst is eszik.
2009. febr. 22. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!