Ha leesett a köldökcsonk, hogyan ápoljam utána?
Maradtak ott kis "darabkák". Azokat mivel "takaríthatom le" onnan? Valaki azt mondja, hogy alkohollal, valaki azt mondja csak hintőporozzam, valaki meg azt, hogy fültisztító pálcikával csak törölgessem ki.
És utána még meddig nem érheti víz?
Nekem azt mondtak a korhazban (külf), hogy hintöporozzam, es miutan leesik, erheti viz. Hozzateszem, addig is erte kicsit, mert pl. a korhazban ahogy fürdettük, ellepte a viz, annyit engedett bele a növer (minden ujszülöttnek). Meg a korhazi tartozkodas alatt leesett, bar tovabb voltam (6-7. napon). Mig le nem esett, nem dörzsölgettem, vagy mosogattam vizes kezzel nem erintettem meg. Utana, amig kis nyoma volt, meg hintöporoztanm, de ugy emlekszem, 1-2nap, max 3.
2.5 eves anyukaja
Persze kerültem, hogy viz erje, de mint irtam, napi egyszer elöfordult addig is, mig megvolt a köldökcsonk. Törölközesnek csak ovatosan felitattam rola a vizet.
Tehat nyugi, ha megis viz eri, leesik es el fog tünni igy is. :)
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!