Mi szünteti meg a csipásodást?
Az én lányomnak is születése után sokáig könnyezett a szemeécskéje, de már az első pillanattól kezdve. Kamillateával kellett lemosni vagy brulamicin szemcseppel csepegtetni. A doki mondta, hogy lehet hogy fertőzés van a szemén vagy könnycsatorna elzáródása. Nekünk sajnos nem multak a panaszok és várni kellett a lányom 6!!!! hónapos koráig, hogy a könnycsatorna hátha kitisztul magától, de nem tette sajnos! Mi a SOTE Szemészeti klinikájára mentünk a Tömő utcába a gyerekszemészetre TEL.:210-0280. Sényi Katalin csinálta meg kb 2 perc alatt, igaz nagyon sírt a lányom, de ott lehettem mellette. A kis könnycsatornálját a belső szemzugnál sima steril sóoldattal átmosták, egy pici vékony csövecskével. Azóta sincsen semmi baja a lányomnak, most lesz 3 éves!Én szívem szerint már 2 hónaposan megcsináltattam volna, de a 6 hónapos kort meg kellett sajnos várni!
Nekem az anyatej nem tetszik, hogy azzal kell kenegetni, valahogy olyan idegennek tűnik.
Szerintem kamillateával törölgesd le a szemecskéjét és mindig belülről kifelé! +szemcsepp.
Remélem rendbe jön a lányod magától!
Kicsilányomnak is többször fordult elő, hogy váladékosan csípásodott a szeme, Tobrex cseppet kaptunk rá a kórházban. Mivel mi több hétig voltunk kórházban, az ápolónőktől sokat tudtam kérdezni, így e szemproblémát is. Nem is egy azt ajánlotta, hogy nyugodtan cseppentsek anyatejet is a baba szemébe (egyéb problémáknál akár orrába, fülébe is). Használtam is az anyatejet, mégpedig úgy, hogy steril gézlapocskát negyedbe vagy félbe hajtottam, jó sok anyatejet csepegtettem rá, hogy lucsogjon, és pár percig a baba szemén hagytam. Napjában többször. Gyors volt a hatás, volt, hogy az enyhébb gyulladást szemcsepp nélkül is levitte. Szemcsepp mellé kiváló segítő.
Barátnőm picinyének is sokszor begyulladt a szeme, ő kamillás borogatással próbálkozott, de nem használt babájának, sőt, ha lehet, még rontott is kicsit a szem állapotán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!