A baba mennyi idős koráig lehet megkötni a babakötvényt?
A babakötvényt a baba születése után az Államkincstár állítja ki, hivatalosan. A kiállításról levélben értesíti a gyermek szüleit. Minden újszülött automatikusan megkapja a babakötvényt, amire 40 ezer forint kerül. Ha a szülő havonta pénzt akar ráutalni, megteheti, a pénz a kötvényen kamatozik, és nagyon magas kamatja van.
Ha úgy dönt a szülő, hogy másik bankba akarja átvinni a gyereke pénzét, azt is megteheti, bármikor. De felvenni a pénzt csak a gyerek tudja, 18 éves kora után.
Én kérdezném, hogy a szülőt mikor értesítik ki?????
Jan. 4.-én szültem azóta se kaptam semmiféle papírt:(
Utolsó! Biztosan fogsz kapni értesítést, hogy pontosan mikor, nem tudom. Én három éve szültem, és nem emlékszem, mikor kaptuk meg az értesítést, de azt tudom, hogy nem azonnal.
Itt olvasgass, hátha találsz választ a kérdésedre:
Az meg vagyon kötve. Viccet félre téve, én is utánaolvastam és a legjobb otthagyni. Én ezt az oldalt olvasgattam:
Az Államkincstár által kiadott Babakötvényért semmit nem kell tennetek. Viszont ha Start számlát akartok neki nyitni a Babakötvény mellé, azt bármelyik banknál megnyithatjátok. A Start számlára nektek kell havi rendszerességgel gyűjtögetni a pénzt, és jó kamatot kaptok rá.
Azt nem tudom, meddig, és hogyan lehet Start számlát nyitni, erre csak a már belinkelt oldalon találod meg a választ.
A szülőt mikor értesítik-re.
Jó fej akartam lenni, előkerestem a mi értesítésünket, hogy kb. mikor küldik ki. Na, a következő volt rajta:
"Tájékoztatjuk, hogy a 2008. év április 15. napján született.......nevű gyermeke részére megnyitottuk a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló. bla, bla bla.
Dátum: 2008. április 1(!)
:DDD
Pár hónapon belül megkaptuk, ha jól emlékszem.
A MÁK-nál kell érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!