Kulfoldon elek, (Anglia) innen lehet intezni utlevelet, hogy ne kelljen haza utaznom?
En Angliaban elek es innen csinaltattam meg az utlevelem es nem kellett a nagykovetsegre mennem. Irtam a nagykovetsegnek es ok kuldtek egy nyomtatvanyt amit ki kellett toltenem az adataimmal (ez az a nyomtatvany ami otthon Magyarorszagon talahato es postan fog erkezni). Ehez egy levelet kellett hozzacsattolnom amit ugyved alairt (o irta meg a levelet is). Ez a level csak azt kell tartalmazza, hogy valojaban en vagyok az a szemely aki a kepen van es, hogy valosak az adatok, tehat nem mas el vissza az lejart utlevelemmel. Ez a level 2 eve kb. 25 fontba kerult (most fogalmam sincs mennyi, gondolom ugyvedfuggo).
Szoval egy nagy boritekba betettem ezt a levelet, 2 alairt fenykepet, a kitoltott magyar utlevel nyomtatvanyt amit a kovetseg kuldott, egy csekket amennyibe az utlevel kerul es egy 5 font ertekben felbelyegzett valasz boritekot mert ezzel jon majd vissza az utleveled. Nekem 3 hetre ra erkezett meg.
A babadnak viszont nem tudom az eljarast mert az en kisfiam Angol allampolgar.
16:44-es vagyok, Huuu bocsi most latom, hogy 2009 ota pont valtozott a helyzet mert ujlenyomat kell. :( Ahoz viszont haza kell utazni. :( Akkro nem tudom sajnos de igenyelhetsz ideiglenes magan utlevelet. Itt van, hogy mi kell hozza:
Itt talalod azt, hogy az ujlenyomat miatt nem tudjak mar megcsinalni ezert kell az ideilenes utlevel ha a tied mar lejart:
Bocsi, hogy ilyen szetszort vagyok es igy reszletekbe kuldtem el. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!