Egy éves babának mennyi szendvicset "kell" ennie reggelire/vacsorára?
Kell? Étvágytól/gyerektől függ.
Kisfiam 1 éves korában megevett egy egész szelet kenyeret. Most 17 hós múlt, örülök, ha negyed szeletet bele tudok "diktálni". :( Fogzik, alig eszik. Nem tudok mit csinálni, meg nem tömhetem...
Hát ha nyűgösködik, kérdezd meg, kér-e enni :) 1 évesen már nagyon sok mindent megértenek, csak nem tudnak válaszolni! Pl. én is mindig kérdeztem, hogy kér-e enni vagy inni, egy idő után a kérdésre vagy ment a hűtőhöz, vagy kereste a csőrös poharát.
Nálunk a nyűgösködés általában szomjúságot jelez!!! Sokszor ilyenkor iszik egy adagot és már minden oké.
Akkor megnyugodtam. Az én 15 hónaposom is alig eszik kenyeret. Felkockázom neki, és jó, ha fél szeletet, de inkább negyedet eszik meg. A felvágottat meg rá szoktam tépkedni, de ha ő eszi, akkor vagy csak a felvágott vagy csak a kenyér, mert mindig leesik róla. Így inkább én adogatom a szájába. De mi is kerüljük a felvágottat, heti max 2-szer kap. Egyébként tényleg tudná jelezni, hogy elég, csak nálunk az a baj, hogy már vagy fél éve rázza a fejét, hogy "nem", kb. 4 hónapja mondja is, hogy "nen", de sajnos az igent még nem tudja még mutogatni sem. Így elég nehéz kérdések az "elég volt?" nen. "kérsz még?" nen. Már jó lenne, ha legalább a jó-t megtanulná... :o)
Ja, és szerintem nincs olyan, hogy kell. Én pl. nem midnig kenyeret adok, van, hogy müzlit eszik, vagy gyümölcsbe keverem a gabonákat. Van, hogy ebédre kap rizst, kölest. Vacsira meg épp ami van, főzelék, tejbevalami, vagy ha van sütve pogi, van, hogy csak azt kap. Reggel este még tápszer is van nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!