8 hónapos babával repülnék németországba a nyáron. Milyen okmányok kellenek neki?
Útlevél.
És ha nem megyek veletek apuka akkor kell egy apuka által írt beleegyező nyilatkozat is,hogy viheted ki a babádat.
6 hónapos volt a kisfiam mikor repültünk szintén Únios országba.
Ahogy egy felnőttnek, úgy neki sem kötelező az útlevél!!!
Elég a személyi igazolvány, ami azért nem mindegy, mert azt ingyen megcsinálják, az útlevélért pedig fizetni kell.
Mi hat hetes korában csináltattuk neki a személyi igazolványát (rögtön kettőt is, mert kettős állampolgár), négyszer voltunk vele külföldön, de útlevele még azóta sincs, egy sem.
anyakönyvi kivonat nem kell!áá
És elég a személyi is:-)
De az útlevél se drága,babának kedvezményes.
Mi 2 hónapja csináltattunk 2500 ft volt 3 évre.Én most repülök majd vele svájcba egy hónap múlva, más a vezeték nevünk mert nem vagyok férjnél.OKMÁNYIRODÁBAN mondték,hogy nekem elég személyi a gyereknek is elég lenne de egyszerűbb az útlevél.És vigyek magammal születési anyakönyvi kivonatot is az a legegyszerűbb.
Malév oldalról másoltam:
Ha egy kiskorú olyan személlyel jelentkezik utazásra, akinek eltérő a családi neve a gyermek családi nevétől, igazolni kell, hogy a személy a kiskorú szülője vagy törvényes gyámja, vagy hogy a gyermek a szülő tudomásával, illetve engedélyével utazik. Igazolás (pl. közjegyző előtt tett nyilatkozat, anyakönyvi kivonat, személyi igazolvány, diákigazolvány stb.) szükséges mind az eltérő családnevű szülővel való együtt utazáskor, mind pedig kíséret nélküli utaztatás esetén, amelyet a gyermek szülője vagy nagykorú kísérője köteles bemutatni a jegy megvásárlásakor vagy az utazás megkezdésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!