Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszer problémám van. Segiten...

Tápszer problémám van. Segitenétek?

Figyelt kérdés
8 honapos a babám, anyatej fogyoban, eddig 2 honapja már kap tejberizs pépet, sinlacot, most a doki irt fel humana fit baby 1-s tápszert, nem HA-s mert eddig is kapott tehéntej származéket ( a tejpépben van azt mondta), de a tápszer kiütötte, a derekát, arcát, nagyon csunya, most nem adok neki, de azt hiszem a tejpép is foltokat csinál rá. nagy gond ha csak sinlacot kap? reggel este, napközben már nem cicizik, nem fogadja el, és eszik fözit, gyümit, babapiskotát stb.. mi lesz ha nem kap tej alapu dolgot napi kétszer? vagy a sinlac elég?
2011. márc. 8. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, 3 éves korig sok tejre van szükségük. Vegyél egy doboz HA tápszert és nézd meg, változik-e a dolog. Nem lehet klasszikus tejallergia, ha már evett tejpépet és attól nem volt baja....
2011. márc. 8. 13:23
 2/10 A kérdező kommentje:
HA-s tápszert hol tudok venni? minden képpen fel kell iratni? az az igazság hogy se hasmenése, se nem nyugatalan, csak foltos az arca, eddig is volt, de a tápszertöl jobban kijött. most várok..
2011. márc. 8. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Vegyél HA-s tápszert akár Tescoban, dmben, patikában is lehet kapni, pl. Milupát.

A SINLAC nem tejalapú táplálék, azt ne számold a napi fél literhez!

2011. márc. 8. 14:57
 4/10 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

Milyen tejpépet evett?

2011. márc. 8. 14:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Milupa tejpépet evett már 2 honapja, sárgabarackosat, most meg Humana Fit baby 1-s tápszert kapott. Sinlactol nincs baja, de most akkor mi lesz? probáljam ki a ha-st? már attol is félek.
2011. márc. 8. 20:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét babám Milupán nőtt 1 éves koráig.

Volt, hogy az első gyerekkel a doki kipróbáltatott másik tápszert, mert a Milupa épp nem volt kapható. Ekkor írta fel a Humanat, na nem kívánom senkinek, amit a gyerek ettől a tápszertől szenvedett. Kiütés, szorulás.

Lehet nálatok is tényleg Milupa kéne, ha a tejpépjétől nem volt gond.

Azért én azt is javasolnám, hogy vidd el bőrgyógyászhoz a picit.

Nálunk ekcémásak a gyerekek és az egyik doki válltig állította, hogy valami kajára allergiás a gyerek. A bőrgyógyász pedig megnyugtatott, hogy nem a kaja a gond, és nem is a mosószer.

2011. márc. 8. 22:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Hozzánk ma jön a doki, felvetem neki az ekcémát. mivel a babám semmilyen tej vagy liszt félét nem kap már 4 napja mégis erösödnek a foltok, nektek hogy derült ki hogy ekcéma? mik voltak a tünetek?
2011. márc. 11. 12:03
 8/10 anonim ***** válasza:

szia

piros kiütés szerű pöttyök, piros foltok. 10 hósan kezdődött, a gyerekdoki mondta, hogy allergiás, találjuk ki mire. Kezdjem újra a hozzátáplálást, hogy megtudjuk mitől. Hiába mondtam neki, hogy semmi újat nem kapott akkoriban, erősködött, hogy akkoris derítsem ki mi okozza. Na másfél hónapig próbálkoztam, dokihoz hetente vittem, mert romlott az állapota. Kenjem ezzel, azzal, adjak neki calcimuscot, attól el kell múlnia. Nem múlott, megint visszavittem hozzá. De ekkor már nagyon csúnya volt a bőre, mintha félig lerohadt volna:( Megint jött a szöveggel, hogy derítsem ki, melyik ételre, mosószerre allergiás. Eldurrant az agyam, és elvittem bőrgyógyászhoz, aki a legelején elmondta, hogy mi a baja. Endogén ekcéma, örökletes ekcéma, atópiás dermatitisz - ez mind ugyanazt jelenti, de másmás néven. Írt fel a bőrgyógyász krémet, és 3 nap alatt eltűnt minden pötty, folt, seb... Ősszel, télen már csak száraz a bőre,de nem pöttöys, foltos.

A picinél ugyanez volt, de akkor már más gyerekorvosunk volt, aki kapásból felismerte a tüneteket.

Ja, azt még leírom, hogy amikor utoljára vittem vissza a gyereket a dokihoz,amikor már szinte félig le volt rohadva a bőre, akkor még 5 perc volt a rendelésidőből, és rámtámadt, majdhogynem kitessékelt a rendelőből, hogy neki mennie kell máshova. Előttem meg már jóideje egy orvoslátogató volt nála... Na, ekkor durrant az agyam, és gyerekorvost váltottam.

2011. márc. 11. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Majd írd meg mit mondott a doki.
2011. márc. 11. 15:32
 10/10 A kérdező kommentje:
szia volt a doki, azt mondta lehet ekcéma de egyenlöre probáljuk ki hogy mire allergiás, igy most 10 napig nem kap liszte4set se tejeset, irt fel ha tápszert, ma kell elkezdeni mert tejem fogyoban sajnos, igy most csak fözeléket és gyümölcsöt kap, kevés cici és sinlac.. calcimuscot már 4 napja, szeredán jön a doki megint és azt is mondta hogy csak a gyoygszertári fürdetökrém,et használjuk és irt fel egy szteroidos kenöcsöt az arcára, napi egysezer lehet csak, de már most szebb az arca.. a teste még nem, de azt is kenjem ezzel? amugy szetm nem kaja, eddig is már 2 honapja kapja a tej alapu rizspépet,. nem volt baja.. most várunk..
2011. márc. 12. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!