Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy héten hányszor és milyen...

Egy héten hányszor és milyen húsos ételt adtok 1,5év körüli gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

Szívesen veszem, ha vki konkrét húsos recepteket ír, ami a kigyerekeknek való.

Válaszokat köszönöm.

2011. márc. 8. 10:32
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Másfél éves már azt eszi amit a felnőttek.
2011. márc. 8. 10:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, ámde próbálom a gyermekemet minél egészségesebb életmódra-étkezésre szoktatni, éppen ezért várok azoktól receptet, akik megértették a kérdésem lényegét.
2011. márc. 8. 10:42
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
csak megjegyzés.Ha a családnak egészségesen főzöl, akkor a gyerek is egészségeset kap. 1 év múlva már végképp ugyanazt eszi, tehát érdemesebb a család étkezését átállítani,ha úgy gondolod, hogy most egészségtelenül étkeztek.
2011. márc. 8. 10:49
 4/9 anonim ***** válasza:

A két kedvencét írom le, ami szerintem egészséges is, és finom is, és nem utolsó sorban nem időigényes.

Az egyik a milánói spagetti: oliva olajon üvegesre piritom a hagymát, majd egy pici fokhagyát teszek bele, a ledarált csirkemellet, és felöntöm házi paradicsomlével. Pici bazsalikom, vagy oregánó, és só. Hozzá spagetti, reszelt sajt.

A másik pedig a töltött cukini. Itt is hasonlóan megpárolom a húst, csak teszek bele még krumplit, padlizsánt, és ezt a masszát t9ltöm bele a hosszában félbevágott cukkinibe. Tetejére tejfölt pici mustárral összekeverve! Fél óráig sütöm 180-200 fokos sütőben. Ezt amúgy szoktam halas változatban is. Tehát a hús helyett hal.

Még egy eszembe jutott, bár azt nem kifejezetten neki készitem, hanem magunknak is. Sertés karéjt felvagdosom, de nem végig. Bekenem valami savanyú lekvárral, majd a szeletek közé fél karikára vágott hagymát és almát teszek. Ha még eszembe jut valami, megirom.

2011. márc. 8. 10:59
 5/9 A kérdező kommentje:

Végre valaki a kérdésemre válaszol.

Köszönöm!

2011. márc. 8. 11:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Cukkinis-paradicsomos-húsos tészta: olajon lepirítok egy fej hagymát, rádobok darált húst, és fehéredésig hagyom fedő alatt. Adok hozzá két cukkinit felkarikázva, oregánóval, bazsalikommal és egy gerezd aprított fokhagymával ízesítem, majd házi paradicsomlével felöntöm (de lehet lédús aprított paradicsommal is csinálni). Összeforralom, és penne vagy spagetti tésztával, reszelt sajttal a tetején tálalom.

Rakott húsos zöldségek: kivajazott kerámia- vagy jénaitálba, vagy akár csak simán valamilyen tepsibe teszel mindenféle zöldséget (én felkarikázott répát és cukkinit, apró rózsákra szedett brokkolit és karfiolt szoktam), ráraksz felkockázott csirke- vagy pulykamellet, leöntöd ízesített natúr joghurt és tejföl keverékével - bele mehet só, fokhagyma, ízlés szerint zöldfűszerek -, beborítod az egészet paradicsomkarikákkal, és irány a sütőbe. Ha akarsz, még egy kis reszelt sajtot is rásüthetsz.

2011. márc. 8. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:

16 hós kisfiam talán 2 hetente 1x nem kap húst. Sajnos tejfehérje érzékeny, nem kaphat semmilyen tejes ételt :(

Amúgy szinte mindent szeret.

Bolognai spagettit ő is szereti, csak sajt nélkül eszi.

Ma pl. cukkinis csirkeragut főztem barna rizzsel.

Egy kis fej hagymát olajon megdinszteltem, pár szelet húsos bacont vékony csíkokra vágtam, rádobtam a hagymára és zsírjára sütöttem, de ez el is hagyható, csak a párom miatt tettem bele :)

A vékony csíkokra vágott csirkemell filét is rádobtam és fehéredésig pirítottam, picit megsóztam és megborsoztam.

A cukkinit 1/4 karikákra vágtam, azt is rádobtam, és kb. 10 percig főztem. Majd felöntöttem 0,25 l (rizs)tejszínnel, belenyomtam egy fej fokhagymát és megszórtam aprított kaporral. Persze ez is elhagyható, ha nem szeretitek.

Párat rottyant még és kész!

Ja és közben kifőztem egy zacskó barna rizst, amit utána meglocsoltam olívaolajjal.

Kisfiam majdnem 1 egész adaggal megevett belőle :) Jó étvágya van, a védőnő és a dokinő is megdicsérte ma, hogy milyen husi lett, mert sajnos sokáig nem hízott semmit.

2011. márc. 8. 14:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja, és az ilyen zöldséges tejszínes csirkeraguk száma szinte végtelen, csak a fantáziád szab határt :)

Pl. brokkolis, spenótos, gombás (bár ez inkább nagyobb gyerekeknek), kukoricás, répás, rengeteg féle van.

A legtöbb tésztával jó inkább, szerintem, de ez a cukkinis és a kukoricás pedig rizzsel.

Én a mindmegette.hu-n szoktam keresgélni, a legtöbbet ott találtam.

2011. márc. 8. 14:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket, el fogom készíteni őket. :-))
2011. márc. 9. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!