Tapasztalt anyukák a fogzástól lázas?
Figyelt kérdés
Kislányom nyolc hónapos nincs még foga,de már 2 napja lázas.Voltunk dokinál de semmit nem lát annyit mondott,hogy vírusos fertőzése van,arra pedig nincs gyógyszer.A fogától lehet lázas?Nálatok,hogy volt?Aki tud kérem adjon nekem tanácsot mert nagyon aggódom!Köszönöm!2011. márc. 8. 10:15
1/4 anonim válasza:
Maga a fogzás nem okoz lázat, maximum enyhe hőemelkedést. Viszont a fogzáslegyöngíti az immunrendszert, így a fertőzések hamarabb megtalálják a kicsiket, a normál baktérium flóra és a máskor könnyn leküzdhető vírusok is képesek megbetegíteni. Szerencsére ez én gyerekeim nagyon könnyenm viselték a fogzást, szinte észer sem vettük,mikor kibújt 1-1 (pedig volt, hogy egysezrre jött több is). Én a dokira hallgatnék: vírusra tüneti kezelés, azaz lázcsillapítás, könnyebb, diétás ételek, sok-sok folyadék. Jobbulást!
2/4 anonim válasza:
Ha vírusos fertőzést mondott az orvos, akkor 3 napos láza van a babádnak. Erre tényleg nincs orvosság, csak a lázcsillapító. Közösségbe (gyerekek és várandósok közé ne vidd, mert egy herpeszvírus okozza!!). A negyedik napon enyhe kiütések is kijöhetnek a testén, ezzel sem kell foglalkozni, nem kell kenni semmivel, szépen elmúlik magától is.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!Megfogadom a tanácsokat!
2011. márc. 8. 10:24
4/4 anonim válasza:
Ha a doki azt mondta, akkor biztos hogy fertőzés. De ezzel a "fogzás nem okoz lázat, csak hőemelkedést" vitatkoznék. Lehet, hogy ez van a "nagykönyvben", de az én lányomnak 4 foga jött egyszerre, és bizony 38,5 volt a láza (levonva). Én is azt hittem, nem lehet a fogától, el is vittem dokihoz, de ő azt mondta, teljesen egészséges, és igenis a fogától van a láz. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!