Másnak is katasztrófa az etetés?
Kisfiam nemrég tanult meg ugy járni egyedül,h most már az egész alkást bejárja,17hónapos egyébként.
Azóta mintha kicserélték volna,minden etetés szinte katasztrófa,beültetem az etetöszékébe,és pár falat után már ki akar menni és járkálni,meg jön a hiszti,és a fejrázás,h nem kér többet,nemtudom mi lelte öt,h nemtud nyugodtan maradni,mig etetem öt,néha ugy érzem,h nincs ideje megállni enni.
Ennyi idös baba tudja már,h mikor elég neki a kaja,mármint ugy értem,h már nem éhes?Vagy eröltessem neki az ételt vagy hagyjam inkább?
Fogalmam sincs,h melyik lenne a helyes ut,már vmelyik nap azon is gondolkoztam,h vegyek neki béres cseppet,h hozzon neki rendesen étvágyat,hátha akkor jobban tudnám etetni.
Viszonylag sokáig a bébihordozójában evett,de ugy gondolom most már nagy hozzá,h ujra abba etessem.
Vagy ez csak átmeneti dolog lenne nála?
Hagyjam,h annyit egyen amennyit ö akar,és engedjem ki az etetöszékböl?
Vagy szabjam meg ugymond én,h mennyit egyen?
Bocsi,h ilyen hosszura sikeredett,de ugy kivagyok már ezektöl az etetésektöl,h muszáj volt kicsit kiadnom magamból,és szeretném,h ha segitenétek nekem,h mit h csináljak ezzel kapcsolatban!
El vagyok keseredve,h ilyen lett a kisfiam,de ugyanakkor meg életvidám,mosolygós jó kedélyü kisfiu,szóval nem látom rajta,h éhes lenne,éjszaka is nyugodtan alszik.
Várom a tanácsaitokat,és köszönöm elöre is!
Én kiengedném az etetőszékből, de akkor a kajálásnak vége, legközelebb pedig a következő evéskor kapna enni. Én eddig is mindig, ha elkezdett bohóckodni a fiam, kicsit próbálkoztam és aztán barátságosan elcsomagoltam az ételt. Ha éhes eszik, ha nem akkor nem, kéc. :)
Ezt egyébként Spock csecsemőgondozás könyvében is így olvastam.
mennyit eszik egész nap?
ha jól értem, nem ő eszik hanem te eteted, ugye? nyugodtan add oda neki az ételt, érdekesebb úgy, próbálja kanalazni, villával is próbálkozhattok már és közben azért te is csempéssz a szájába. énekelhetsz is, hátha leköti :)
Köszönöm a válaszokat!
Igen én etetem,bár ugy,h van az ö kezében is kanál,de nem köti le,próbálkozik is vele enni,de nem nagyon sikerül neki,ha meg segiteni próbálok neki,akkor jön a hiszti,igy muszáj nekem etetnem.
Hát változó,h mennyit eszik,egyik nap többet másik nap kevesebbet,de általában ennyit:
-reggeli 200ml tejital+1szelet toast kenyér vajjal és vmi felvágottal
-tizórai(de nálunk ez ilyen késöi tizórai,mert ezután alszik is) 1-2 joghurt,vagy gyümölcs joghurttal
-ebéd 250gramm fözelék,ha bébiételt eszik,de mostanában csak ritkán adok neki ezt,ha a mi kajánkból eszik,akkor egy babatányérnyi,amit nemtudok pontosan,h mennyi fér bele,de ilyen a tányérja:
-vacsora tejpép zabpehellyel,ez is olyan 250-270gramm,vacsira csak ezt fogadja el
Ja,uzsonnára csak kekszet vagy kukit rágcsál el.
Inni is iszik rendesen olyan 6-7dl egy nap,de van mikor többet is.
szerintem ennyi elég neki, enyém kevesebbet eszik, reggeli 25ml kakaó, aztán ebéd, ő is egy baba tényérnyit vág be, uzsonnára kukit, kekszet vagy gyümölcsöt kap, vacsora az megint egy bébi tányérnyi és aztán 250ml tápi.
enyém 15 hós.
ha péksütit, kiflit adsz a kezében, azt nem rágcsálja szívesen?
Köszi a válaszodat!:)
Dehogy nem,ha kiflit vagy kis szendvics falatkákat kap tányérba,vagy vmi olyat amit megtud fogni,azt szépen megeszi egyedül,azzal nincs gond hál istennek!:)
Az én másfél évesem már kb 3 hónapja csak egyedül hajlandó enni, ha etetni próbáljuk, összeszorítja a száját, forgatja a fejét és mászna ki a székből.
Szerintem nálatok is itt lehet a dolog nyitja. Hagyd, hogy egyedül egyen. A lányom most már annyit ügyesedett, hogy a levest is csontra kikanalazza a tálból. Zsebes előkét adok rá, azt a merevebb műanyagot, aminek kicsit előrekunkrodik az alja. Felfogja a lepotyogó darabokat, lecsurgó szaftot...
át tudom érezni a problémát, nálunk ez hamarabb kezdődött, a lányom 11 hósan tette meg az első lépéseit, azóta gyakorlatilag meg sem áll (most lesz 14 hós). Én nagyon egyszerűen oldottam meg a helyzetet több heti idegeskedés után. 2 dolog van, először is kérnie kell az ételt, azaz látnom kell rajta, hogy éhes, mert akkor bizony leül enni, a másik, hogy a déli főzelék is lecsússzon, a kedvenc DVD-t nézi, a Hupikék Törpikéket, persze közben azért figyel a kajára is, meg adok a kezébe kanalat, volt, hogy együtt is kanalazunk, tehát inkább megszokott háttérzaj, de ez jelenleg jó megoldás, mert így legalább eszik.
Egyébként reggel 9-ig kap enni, ami van, hogy csak a tejital, kakaó, esetleg fél kifli valamivel. De utána nem kap semmit, így általában fél 12-kor már éhes, de még nem álmos annyira, hogy ne bírjon enni. Jártunk korábban úgy is, hogy két falat között elaludt:-)
Délután is viszonylag későn uzsonnázik, legalább is az ebédhez képest, de ezt is muszáj volt eltolni, mert különben pár falat után kereketoldott, vagy sírt, kiköpte a kaját...stb. Így van, hogy ébredés után először sétálunk, vagy megyünk valahova, és csak azután kap enni.
Csak az ebédet kapja az etetőszékben, a többi étkezés a földön ülve, vagy éppen a nagyágyon történik. Tudom ez nem helyes, de mi is Tv előtt eszünk tálcával, ezt látja, így nem igazán logikus, ha őt a székbe, az asztalhoz szoktatom. Ha közösségbe kerül, ott majd úgyis megtanulja, hogy asztalnál esznek, itthon viszont jó a tálcás megoldás.
Köszönöm szépen a sok tanácsot!:)
Én is gondolokodom a Béres cseppen,mert ezt is sokan dicsérik.
Már nem eröltetem neki a kaját,h idöre egyen,hanem megvárom mire éhes,h lássam rajta,h leül enni,és nyugodtan tud addig maradni.
Villát is adtam már a kezébe,próbálkozik azzal is szépen enni!:)
Most két napja,de gyorsan le is kopogom,szépen evett,rendesen ült,viszont igy a kaják idöpontjai nekünk is csusztak,de istenem ennyi baj legyen,remélem nem kiabáltam el,és igy is marad a kajálása!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!