Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valami módszer arra hogy...

Van valami módszer arra hogy le tudjam vágni 11 hónapos babám lábán a körmét?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem bírok vele akármit adok a kezébe és a tv se köti le. Csak azt nézi hogy én mit akarok csinálni és húzza el a lábát.
2011. márc. 1. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam is kb ennyi idős volt, amikor megelégelte a körömvágást, azóta csak alvás közben tudom neki levágni. Pont ma gondolkoztam, hogy vajon hány éves koráig fogom így vágni a körmét?
2011. márc. 1. 20:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Én evés után az etetőszékben szoktam :D

Ilyenkor jóllakottan elvan szépen.

2011. márc. 1. 20:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi is váltottunk az alvás közbeni körömvágásra, de ez is kb. 1,5 éve koráig ment. Szóval első körben azért én is ezt ajánlom. Amikor már ez se jön be, akkor jön az "elterelés" hogy apával közösen vágják, mármint ráteszi a kis kezét az apáéra, és apa tapsol ha levágnak 1-1et :) Ezt inkább a 2. nak írom , hátha bejön náluk is:)
2011. márc. 1. 20:48
 4/12 anonim ***** válasza:

Hű, második, ez tök jó ötlet!

Az enyém 14 hónapos, és múltkor már a kezéről is úgy vágtam le, hogy szombaton hármat, vasárnap a többit......

Hogy a kérdésre is válaszoljak: sajna a láb nekünk nem megy csak úgy, ha fürdetés után apa megfogja kicsit erősebben, bohóckodik neki én meg 1 perc alatt végzek a 10 körömmel.

2011. márc. 1. 20:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak apa közreműködésével lehet a lábkörmöt vágni. Ő lefogja bohóckodik neki, meg grimaszol meg ilyenek, én pedig igyekszem minél gyorsabban levágni a körmeit.

A kezén van amikor engedi, ilyenkor csendben ül és figyelmesen nézi mit csinálok. Néha iszonyatosan vonaglik, meg elrántja a kezét, hát ilyenkor beletelik 1-2 napba míg a végére érünk. De néha van, hogy itt is csak apa közreműködésével érünk a végére. Ő 15 hós.

2011. márc. 1. 21:07
 6/12 anonim ***** válasza:

sajna nálunk az alvásos módszer sem jött össze, mert elhuzta folyamatosan a lábát ha meg jobban fogtam neki, felébredt.

szóval apa lefogja, lefoglalja és én gyorsan levágom neki.

most

2011. márc. 1. 21:11
 7/12 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok:

most lesz 3éves, már kb minden második alkalommal meg tudjuk beszélni, hogy körömvágás lesz és hagyja, minden második alkalommal még nem hagyja... :-)

talán jövöre!!

:-)

2011. márc. 1. 21:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Alvás közbe vágtam neki 1,5 éves koráig.
2011. márc. 1. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:
szintén 11 hós. nekünk az elment vadászni mondóka jön be. persze szeretné megfogni az ollót, akkor mondom neki, hogy nem-nem. fogom az ujjait és a kezén lábán egyaránt mondom a mondókát. ha elterődik és kihúzza, akkor szólok neki, hogy nézd csak, melyik vitte haza?! (vagy ahol épp tartunk, azt mondom) és akkor megint elvan. nagyon gyorsnak kell lenni, mert mindig a kisujjait várja, "amelyik mindet megette és megfájdult a hasa tőle". ilyenkor nagyokat kacag, és a végén én is meg ős megtapsolja magát, hogy milyen ügyes volt.
2011. márc. 1. 21:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Én fürdésnél szoktam neki levágni! Amikor megfürödtünk, akkor háttal nekem ül, úgy hogy elérjem a lábait, és tudja nézni, hogy mit csinálok! Akkor nyugodtan végigüli.
2011. márc. 1. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!