Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónaposan még nem beszél?

17 hónaposan még nem beszél?

Figyelt kérdés
nem mond semmit még a fiam,bár mindent ért akármit mondok neki,de nem válaszol,nem mond értemes szót,ez baj?
2011. márc. 1. 20:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én fiam is 17 múlt és még ő sem beszél !
2011. márc. 1. 20:22
 2/12 anonim ***** válasza:
2 évesem is alig beszél. Nyugi, nincs elkésve. Ilyen idős korában kisfiam csak 3-4 szót mondott.
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!Egyáltalán nem baj és gondolom a saját kis nyelvén gagyarászik.A fiúknál 2,5 éves korra tehető a beszéd beindulása.Én éppen a napokban találkoztam egy ilyen fiúcskával aki éppen hogy betöltötte a 2,5 évét és olyan gyorsaságban kezdett el beszélni hogy lenyűgöző.

A kislányom most tölti a 17. hónapját és most kezd el szavakat mondogatni ő sincs elkésve semmiről.Nyugalom.

4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj. Rengeteg baba van, akik csak ezután kezdenek el beszélni. Sokan rögtön egész mondattal.

Illetve legtöbbüknél az fordul elő, hogy ugyan későn szólalnak meg, de olyan roham tempóban fejlődnek, napok alatt iszonyat sok szót elkezdenek használni, hogy anyuka csak nem győzi kapkodni a fejét, meg visszasírni a "néma" időszakot. :)

2011. márc. 1. 20:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugtatlak, az én fiam 20 hónapos és ő sem mond még semmit. Orvos és védőnő is azt mondta, hogy majd egy év múlva térjünk vissza rá, de addig már csak elkezdi. Az apja is 3 évesen kezdett beszélni.

Amúgy ügyes, okos gyerek, csak magyarul nem tud még. :-)

2011. márc. 1. 20:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Ez tetszett : csak magyarul nem tud még : )jót nevettem és milyen igaz
2011. márc. 1. 20:26
 7/12 anonim ***** válasza:

Végre van olyan gyerek aki még nem beszél.Sokszor olyan rossz érzés fog el ha ezen az oldalon járok,mert szinte csak gyorsan fejlődő gyerekről lehet olvasni.

NEM AKAROK VITÁT INDÍTANI!Nagyon jó annak aki gyorsan szót tud érteni a babájával.

2011. márc. 1. 20:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Az én kicsim 27 hónapos, és mostanában kezd beszélni. De ne aggódj! A nagyfiam 3 éves koráig nem beszélt érthetően, úgy ment óvodába. Mostmár kisiskolás, és kitűnő tanuló. Annyira megtanult beszélni, hogy néha le kell álítani ne beszéljen már annyit! Sőt! Szavalóversenyen vett részt, harmadik lett!

A középső fiam 1 évesen már beszélt és énekelt, ő lett a legcsendesebb gyerekem.

2011. márc. 1. 20:31
 9/12 anonim ***** válasza:
2,5éves kisfiam se beszél még "magyarul".semmi baj, vele se.
2011. márc. 1. 20:33
 10/12 A kérdező kommentje:
de jo köszönöm hogy megnyugtattatok
2011. márc. 1. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!