Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek sem szabad hagyni,...

Szerintetek sem szabad hagyni, hogy a gyerek válassza ki az autósülést?

Figyelt kérdés
Ma voltunk autósülést venni a 19 hónapos gyermekemnek.Előtte itthon kinéztem 2-3-t,hogy milyet szeretnék a lehetőségekhez és az elvárásokhoz képest.Belepróbáltam az egyikbe a gyereket és szerettem volna a másikba is,de az nem volt készleten.Mondta az eladó,hogy csak katalógusból tudja megrendelni.Mondtam,hogy azt nem szeretném,mert mi van,ha nem kénylemes neki,nem szeretnék blindre vásárolni.Aztán felvilágosított,hogy ő még kicsi ahhoz,hogy ilyesmiben döntsön és nem szabad hagyni,blablabla.Nyilván én sem úgy gondoltam,mhogy bármit választhat,de 2-3 kinézettből azt gondoltam megvenni,ami első ránézésre kényelmesnek tűnik neki.Eddig úgy tudtam,ez a jó módszer.Tényleg nem szabad hagyni dönteni ilyesmiben?Tényleg kicsi hozzá?
2011. febr. 28. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Gyerekülésnél a szempontok nálunk:

1. biztonság

2. kényelem

3. ára

... és utána jön a többi: tisztíthatóság, bekötés bonyolultsága.

Ha Ti felnőttek ugyanolyan jónak ítéltek meg több ülést, akkor nem látom akadályát, hogy azt válasszátok amiben a baba legjobban érzi magát.

De ezt honnan tudjátok meg egyébként? Már ilyen jól beszél? Vagy látjátok rajta, hogy jól érzi magát benne? (Csak érdeklődöm, mert ülésvásárlás előtt állunk, de az én kisfiam még egy kukkot sem beszél.)

2011. febr. 28. 21:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos semmit (értsd általa használt dolgok)nem tudok nélküle venni,mert ha nem kényelmes neki akkor közli hogy nem és ordít.Eddig a cipőkkel küzdöttünk,alig találtam rá megfelelő mamuszt mert egy sem tetszett neki.Végül az Intersparban próbáltam rá egyet próba szerencse alapon.Kérdeztem hogy tetszik -e,mondta hogy "tecc",bólintott és elinalt.
2011. febr. 28. 21:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Hm, legalább van saját véleménye. Az én fiamnak minden jó, még azt is csak véletlenül vettük észre, hogy már szorította a csizma a lábát mert kinőtte. Még csak véletlenül sem jelzett volna, pedig biztosan kényelmetlen volt neki. :-)
2011. febr. 28. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:

arany pofa!!!! :D

"tecc" :)

2011. febr. 28. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond, nyugodtan válasszon.

Mi először apa autójába vettünk egy hiper-szuper ülést, amiben alig akart megülni. Mivel bonyolult volt mindig az én autómba átpakolni, úgy döntöttünk, abba is veszünk egy "egyszerűbbet". Na azóta csak abban szeret ülni, így most van egy alig használt eladó szuper ülésünk, amit a gyermekünk nem szeret:-))

2011. febr. 28. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi 8 hónapos korában cseréltük le a bébihordót 0-18 kg-ot ülésre. Súlyra picike, de már nagyon sokat feszengett a hordozóban.

2 ülés volt palettán, természetesen vittük a fiamat is. Az egyik ülésbe beletettük, és azonnal elsírta magát. A másikban nem volt semmi baja, elmosolyodott, nézelődött.

Tehát szerintem még egy beszélni nem tudó baba is ki tudja fejezni, hogy mi a jó neki és mi nem!

Természetesen azt vettük meg, amiben jól érezte magát, hiszen ő fogja használni. Hiába hiper szuper legmodernebb, leges legbiztonságosabb az ülés, ha a gyerek nem érzi jól benne magát. Már csak azért sem, mert pl ha a nagyszülőkhöz megyünk, akkor 250 km-t autózunk. Nem hátrány, ha nem üvölti végig az utat...

Szóval szerintem igenis figyelembe kell venni, hogy mit "mond" a gyerek! El tudja ő dönteni, hogy mi a jó neki. Persze csak olyan ülésekbe szabad beleültetni, ami egyébként is megfelel a többi elvárásunknak (biztonság!!!, ár)

2011. márc. 1. 12:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Persze én sem úgy gondoltam,hogy bármit választhat.Megvannak a kritériumok,azon belül választhat.Utolsó előtti:melyiket nem szerette a babád és melyiket igen?
2011. márc. 1. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!